Džeremi Klarkson, Greta Tunberg
Printscreen Youtube
Džeremi Klarkson, Greta Tunberg

Printscreen Youtube

Džeremi Klarkson, Greta Tunberg, Foto: Printscreen Youtube

 

Kontroverzni britanski TV voditelj Džeremi Klarkson često komentiraši aktuelnosti u auto-industriji bez imalo dlake na jeziku.

Nije mu problem da za neki automobil kaže da je najgori na svetu, a poslednja tema koje se dotakao je Greta Tunberg.

Ona je 16-godišnja ekološka aktivistkinja iz Švedske koju je uz pogrdan izraz optužio da ubija TV emisije o automobilima.

Klarkson smatra da je Tunberg "idiot" i razlog zašto mladi ljudi generalno mrze automobile, što je veliki razlog pada popularnosti emisije o njima.

"Svako koga znam mlađeg od 25 godina nije nimalo zainteresovan za automobile. Greta Tunberg ubija auto emisije. Uče ih u školi, pre nego što kažu "mama i tata" da su automobili zlo i to im je u glavama", rekao je Klarkson.

S njegovim mišljenjem slaže se kolega Ričard Hemond.

 

"Mrzim što to kažem, ali mislim da je Džeremi u pravu. Mlade ne interesuju automobili. Koliko dece danas raste sa posterima automobili na zidovima svojih soba?", upitao je drugi član čuvene trojke iz emisija "Top Gear" i "The Frand Tour".

Međutim, njihova nova emisija "The Grand Tour Presents: Seamen special" za glavnu temu ima upravo klimatske promene.

Ali iako Klarkson priznaje da "prvi put komentariše globalno zagrevanje i da nisu idioti".

"Samo idiot ne menja svoje mišljenje kada je suočen sa neoborivim činjenicama. Pitanje je šta uraditi u vezi s tim? To je mnogo interesantnija debata od toga šta se dešava", rekao je Klarkson i opet se dotakao Grete, "Ona je idiot. Ide okolo i govori kako ćemo svi umreti. To neće rešiti ništa".