STRAVIČNA NUKLEARNA EKSPLOZIJA PRETVORILA GA JE U GRAD DUHOVA! On je nedavno uspeo da napravi JEZIV SNIMAK najstrašnijeg mesta na svetu! EKSKLUZIVNO! Zavirite u ČERNOBILJ! (VIDEO)

Čak 33 godine prošle su od kada je ukrajinski grad Pripjat postao grad duhova.

Černobilj
Černobilj, Foto: printskrin

Ništa manje pažnje privlači i danas, možda čak i više, zbog serije Černobilj, koja sve više dobija na popularnosti. Ova nuklearna katastrofa se dogodila 1986. godine.

 Nedavno se na Jutjubu pojavio snimak napuštenog grada koji je napravljen dronom, a autor video-snimka je Voren Urbeksing. On je pomoću svog drona snimio jezive snimke praznih zgrada, bolnica, škola, uništenih i davno zaboravljenih zabavnih parkova.

Niz eksplozija u nuklearnoj elektrani Černobilj dogodio se 26. aprila pre 33 godine. Ova katastrofa smatra se jednom od najvećih ekoloških katastrofa u istoriji. U Ukrajini, Rusiji i Belorusiji oko pet miliona ljudi bilo je izloženo visokom stepenu radijacije, a radioaktivni oblak došao je i do Evrope i do nas.

SLUŽBE ZA VANREDNE SITUACIJE JAVLJAJU! Serije eksplozija u fabrici "Kristal", gust oblak se nadvio nad gradom, izdato UPOZORENJE - Doći će do novih udara!


I biljni i životinjski svet osetio je posledice radijacije, a vlasti u Češkoj su 30 godina kasnije upozoravali da divlje svinje s jugozapada zemlje u sebi imaju toliku dozu zračenja da se i nakon tri decenije smatraju štetnim za jelo po zdravstvenim propisima. Vlasti su odgovornost za katastrofu, koju je zapravo izazvala greška u dizajnu i dugogodišnje neodgovorno upravljanje nuklearnom elektranom, svalile na radnike, a svi iz kontrolne sobe koji su preživeli nesreću završili su u logoru.

Ipak, danas može svako ko ima želju za tim da poseti ovaj "grad duhova" tako što će se prijaviti za jednodnevnu ili dvodnevnu turističku turu. Navodno, turiste vode samo u "preporučene" zone, koje su sigurne od visokog stepena radijacije.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi