Bil Gejts
printskrin
Bil Gejts

printskrin

Bil Gejts, Foto: printskrin

Prenosimo vam najbitnije delove tog teksta.

Kroz rad sa "Fondacijom" razgovarao sam sa stručnjacima i liderima u Vašingtonu i širom zemlje.

Postalo mi je jasno da moramo poduzeti tri koraka.

Prvo, potreban nam je dosledan nacionalni pristup zatvaranju svega. Uprkos pozivima eksperata za javno zdravstvo, neke države i okruzi nisu sve zatvorili. U nekim državama plaže su i dalje otvorene; u drugima, restorani i dalje rade za one koji bi da sednu i pojedu.

Ovo je recept za katastrofu. Jer ako ljudi mogu slobodno da putuju preko državnih granica, tako može i virus. Državni zvaničnici moraju biti jasni: Zatvaranje bilo gde znači zatvaranje svuda.

Infektivna klinika

Alo.rs/ Dejan Briza

Infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

Sve dok broj obolelih ne počne da pada širom Amerike - što bi moglo da bude tek za 10 nedelja ili više - niko ne može da nastavi sa poslovanjem kao i obično ili da zanemari obustavu rada. Svaka konfuzija oko ove tačke samo će produžiti ekonomski bol, povećati izglede da se virus vrati i izazove još više smrtnih slučajeva.

Drugo, savezna vlada treba da pojača testiranje. Trebalo bi da bude dostupno daleko više testova. Takođe bi trebalo da objedinimo rezultate tako da brzo možemo identifikovati potencijalne volontere za klinička ispitivanja i da znamo kada je vreme da se vratimo u normalu. Ima i dobrih primera - država Njujork nedavno je proširila svoj kapacitet na više od 20.000 testova dnevno.

Konačno, da bismo bolest priveli kraju, potrebna nam je bezbedna i efikasna vakcina. Ako radimo sve kako treba, mogli bismo da je imamo i za manje od 18 meseci što bi bila najbrže ikad razvijena vakcina", rekao je između ostalog Gejts.

Inače, prema nekim teorijama Bil Gejts je bio jedan od "osumnjičenih" i dovođen je u vezu sa izbijanjem epidemije koronavirusa. Navodno, on je u jednom govoru izjavio da bi voleo da se reinkarnira kao virus kao bi smanjio ljudsku populaciju.

Infektivna klinika

Alo.rs/ Dejan Briza

Infektivna klinika, Foto: Alo.rs/ Dejan Briza

Komentari (1)

Zion

02.04.2020 12:21

Opet bi da zaradi na tudjoj nesreći! Prevarant !