Zatvorski krug, zatvor
Alo/ Vladimir Marković
Zatvorski krug, zatvor

Alo/ Vladimir Marković

Foto: Alo/ Vladimir Marković

Zatvorski čuvar koji je uhvaćen kako „pozajmljuje “ igračku konzolu namenjenu porodicama zatvorenika dobio je 19.999 funti odštete nakon što je sud utvrdio da je nepravedno otpušten.


Na saslušanju je rekao je da je Plej Stejšn poneo iz ormarića u zatvoru, što je potvrdio i drugi čuvar. Uređaj je nestao na dva meseca a kamere su pokazale čoveka sa torbom, ali je i dalje negirao da je to bio on.

Data mu poslednja šansa da prizna pre nego što je policija pozvana i na kraju je priznao da je pozajmio konzolu, što je dovelo do trenutnog otpuštanja iz službe.

Na žalbenom ročištu, šefovi su mu rekli: “Priznaje da je ranije pozajmio Plej Stejšn i rekao je da su i drugi to činili. U svom žalbenom pismu ističe da ga je direktor optužio za krađu. Žali se da je jedini snimak kamera koji je proveren bio tokom njegove smene i da nisu provereni snimci u odnosu na drugo osoblje.“

Izgubio je žalbu jer je priznao krivično delo, ali je tribunal za zapošljavanje utvrdio da je došlo do grešaka u istrazi. To uključuje i to da mu se nije omogućilo ispitivanje svedoka i promena osnova za otpuštanje.

“Podnosilac zahteva je otpušten zbog krađe. Nikad mu nije data mogućnost da odgovori na taj navod, što je nepravedno. To je podržao njegov zahtev o nepravednom otpuštanju i dodeljuje mu se 18.672 funte uprkos tome što je prihvatio da je 70 odsto kriv za njegovo otpuštanje”, navodi se.