Deca, muslimani
Youtube printscreen
Deca, muslimani

Youtube printscreen

Deca, muslimani, Foto: Youtube printscreen

Filadelfijska komisija za međuljudske odnose pokrenula je istragu o događaju u lokalnom centru muslimanskog američkog društva nakon što je video snimak, za koji se kaže da je snimljen tokom proslave prošlog meseca objavljen na internetu.

Klip prikazuje decu u palestinskim šalovima kako plešu i sinhronizuju usne na revolucionarnu pesmu, koju često koriste islamističke grupe, piše Tajms of Izrael. Prema organizaciji MEMRI, koja je pustila video video, stihovi govore o "osvajanju naših obala i uništavanju izdajnika" kao o o tome da "teku reke mučenika".

HAOS U ISTANBULU Pristalice opozicije protestuju zbog poništenih izbora! Ljudi masovno izašli na ulice, sukobi sa policijom! (VIDEO)

U spotu je takođe prikazano nekoliko devojaka koje pevaju stihove, uključujući: „Odseći ćemo im glave i osloboditi žalosnu i uzvišenu džamiju Al-Aksa (Jerusalemsko svetište, koje prisvajaju i Jevreji i Palestinci)“.

Video je prvi put postavljen na Fejsbuk nalog MAS Philadelphia, navodi se u izveštajima, ali je kasnije uklonjen. Muslimanska organizacija je osudila njegov sadržaj i distancirala se od kontroverzne predstave, izrazila svoju nultu toleranciju prema govoru mržnje i insistirala na tome da “iza entiteta” stoji “odvojeni entitet” koji iznajmljuje lokaciju. Video iz škole, za koji se kaže da je odgovoran za predstavu, “postavljen je na stranicu bez provere sadržaja”, kaže se u izjavi.

UHAPŠENA 25-GODIŠNJA DEVOJKA Prišunjala se premijeru iza leđa, a onda uradila nešto krajnje neočekivano! Zbunjeno bilo i obezbeđenje (VIDEO)

„Školski odbor nas je obavestio da je odmah preduzelo mere i otpustio osobu zaduženu za program. Pored toga, oni će formirati lokalnu komisiju koja će pomoći za kontrolu budućih predstava“, tvrdi MAS.

Incident je izazvao osudu od strane Lige za borbu protiv govora mržnje koja je oštro kritikovala indoktrinaciju dece.