Noa Mek Adams
Printscreen
Noa Mek Adams

Printscreen

Noa Mek Adams, Foto: Printscreen

Trogodišnji dečak čiji roditelji su bili protiv toga da ostane u bolnici i prima tretmane koje je predvideo konzilijum lekara, ipak će ostati na lečenju u bolnici posle presude suda u kojoj je odbijena želja njegovih roditelja da ga leče prirodnim lekovima.

Pročitajte još:

Noa Mek Adams (3) iz Tampe, na Floridi, počeće da prima hemoterapiju nakon što je sud naložio tako uprkos želji njegovih roditelja Džošue Mek Adamsa i Tajlor Blajn Bel, koji su zahtevali da se njihov sin leči kanabisovim uljem, sirovom hranom i alkalnom vodom. Kako se navodi, dečaku je akutna leukemija dijagnostifikovana 4. aprila ove godine.

Nešto ranije ovoga meseca, Noini roditelji su izgubili starateljstvo nad trogodišnjakom i ono je sudski prešlo na njegove baku i dedu sa majčine strane. Međutim, kada se mališan nije pojavio na zakazanu hemoterapiju, vlasti na Floridi su organizovale potragu i po lociranju u Kentakiju, on je vraćen u rodni grad.

Njegovi roditelji su zbog ovog propusta kažnjeni zabranom posete detetu bez nadzora, ali kako su izjavili, nadaju se da će ta odluka uskoro biti uklonjena.