Rusija
screenshoot/Youtube
Rusija

screenshoot/Youtube

Rusija, Foto: screenshoot/Youtube

Spasioci su izvukli dečačića posle gotovo 35 sati od urušavanja višespratnice u kojem je poginulo 14 osoba, dok se desetine vode kao nestale. Mališan je bio u svesnom stanju, ali teško povređen, a spasen je jer su vatrogasci čuli bebin plač.

Iako je dete u kritičnom stanju, lekari su optimisti. Dečačiću je povređena glava i ima promrzline. Kada su ga izvukli nije bio potpuno obučen, a temperatura u ovom ruskom gradu je čak minus 17 stepeni.

Ruski zvaničnici su saopštili da je dečakova majka preživela nesreću i odmah odvezena u bolnicu kod sina. Na zvaničnom nalogu na Telegramu gubernatora Čeljabinske oblasti Borisa Dubrovskog navedeno da su spasioci za vreme minute ćutanja za žrtve čuli dečiji plač.

- Dete je spaslo to što je bilo u krevetiću i umotano u ćebence - dodao je Dubrovski.

Ruske službe bezbednosti potvrdile su da je uzrok eksplozije curenje gasa, a istraga je u toku. U zgradi je oštećeno ili uništeno 48 stanova. Stručnjaci upozoravaju da i druga dva dela zgrade mogla da se uruše.

PROČITAJ JOŠ:

Ivanov otac je bio na poslu kada ga je supruga pozvala i rekla da se zgrada urušila. Ona je uspela da se spase zajedno sa trogodišnjim sinom.

Beba je pronađena kada je jedan spasilac začuo njen plač, javila je agencija Interfaks.