OTVARAJU GRANICE ZA GRAĐANE SRBIJE Od sutra je dovoljan samo negativan PCR test!

Držvljani Srbije od sutra, 24. septembra, mogu da uđu na teritoriju Kipra ukoliko poseduju negativan PCR test, ne stariji od 72 sata, saopštile su kiparske vlasti, što je objavljeno i na sajtu ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kipar plaža more
Kipar plaža more, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Određene kategorije lica test mogu da urade po dolasku na Kipar (o sopstvenom trošku).

Da li biste letovali na Kipru?

Ukupan broj glasova: 0

  • Da: 0% (0)
  • Ne: 0% (0)

To su kiparski državljani, njihovi supružnici iz drugih zemalja i njihova maloletna deca; lica koja imaju regulisan boravak na Kipru; lica koja imaju specijalnu dozvolu za ulazak od strane Vlade Kipra i lica koja dolaze iz države u kojoj nije moguće da se uradi testiranje na koronavirus, navodi se na sajtu Ministarstva spoljnih poslova Srbije.

Kipar plaža more
Kipar plaža more, Foto: Alo.rs/V.Đ.

Kako se dodaje, svi putnici moraju da poseduju kiparsku propusnicu za let (CyprusFlightPass) kako bi im bilo dozvoljeno ukrcavanje. Sva neophodna dokumenta mogu da se nađu i popune elektronski najviše 24 sata pre leta na . Kazna za neposedovanje Flight Pass-a iznosi 300 evra.

Kiparske vlasti prethodno su revidirale svoju listu sigurnih zemalja kada je reč o kovidu 19 i grupu zemalja čijim državljanima nije potreban negativan PCR test svele na svega osam.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi