AMERIČKI POTPRESEDNIK ZAGRMEO Od predaje u ratu sa Kinom nema ništa! Iako gubimo ostajemo jaki

tvrdi da je Amerika dobila

Majk Pens
Majk Pens, Foto: Tanjug/AP 2.08.2017.

 

Potpredsednik SAD-a Majk Pens poručio je danas da je era ekonomske predaje završena, potvrđujući nepopustljiv stav Amerike u trgovinskom ratu sa Kinom.

Pens je, u izjavi za CNBC, rekao da Sjedinjene Države u trgovini sa Kinom ne samo da beleže deficit od 500 milijardi dolara, već i gube gotovo isto toliko godišnje zbog, kako je naveo, krađe američke intelektualne svojine.

"Predugo su jedna administracija za drugom, i republikanska i demokratska administracija, bile spremne da prihvate neverovatno nepovoljne uslove po američke radnike i američka radna mesta u ime trgovine sa Kinom", ocenio je Pens.

Evo koliko para su Amerikanci odvojili za rušenje Madura, Trampov zamenik otkrio CIFRU!

AUTOR: Sputnik; D.K. DATUM I VREME: 25.02.2019. 19:19 SAD nameravaju da izdvoje dodatnih 56 miliona dolara latinoameričkim državama koje pružaju pomoć narodu Venecuele, izjavio je američki potpredsednik Majkl Pens na sednici Grupe Lima u Kolumbiji.

 

"Ti dani su završeni. Mi ćemo i dalje ostati pri čvrstom stavu. Američki narod može da bude siguran da će predsednik Tramp i dalje imati čvrst stav", rekao je potpredsednik SAD.

 

Pens je dodao i da su Trampovi potezi u pregovorima sa Kinom "odbrana američke ekonomije i američkih interesa" i izrazio je uverenje "da snažan stav koji je zauzeo (Tramp) ima uticaja na kinesku ekonomiju".

NJegovi komentari su usledili nakon što su zamenici trgovinskih pregovarača SAD i Kine, posle dva meseca, obnovili pregovore "oči u oči".

Američki deficit u robnoj razmeni sa Kinom iznosio je 419,2 milijarde dolara 2018. godini, što je rast od 11,7 odsto u odnosu na 2017. godinu, prema podacima američke statistike. Vašington optužuje Peking za krađu intelektualne svojine, što Kina stalno kategorično negira, a oba ova problema su glavne teme trgovinski pregovora između dve zemlje.

VAZDUŠNI UDARI Pens: Degradirani kapaciteti hemijskog oružja u Siriji

AMBICIJE Pens: SAD su otvorene za razgovore sa Severnom Korejom

PROBLEMI Svečana večera u Pjongčangu protekla bez Pensa

BONUS VIDEO: Policijski helikopteri nadleću Novi Beograd i Batajnicu

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi