Izraelski pilot
Printscreen/Youtube
Izraelski pilot

Printscreen/Youtube

Foto: Printscreen/Youtube

Libijska nacionalna armija (LNA) saopštila je u četvrtak da su njihove snage protivvazdušne odbrane oborile neprijateljsku letelicu koja pripada Vladi nacionalnog sporazuma sa sedištem u Tripoliju (GNA).

Kako se navodi, u protivvazdušnoj odbrani Libijske nacionalne armije, oboren je borbeni avion koji je pripadao snagama GNA, što je rezultiralo smrću posade aviona.

Haftarove snage LNA idu prema Tripoliju

Printscreen/Youtube

Haftarove snage LNA idu prema Tripoliju, Foto: Printscreen/Youtube

Portparol glavnog komandanta LNA Ahmed Al-Mismari rekao je u izjavi:

- Snage protivvazdušne odbrane oborile su borbeni avion L-39 u Misrati, koji je pripadao turskoj vojsci danas u podne, južno od Abu Kuraina, i pilot i kopilot su ubijeni. 

Kalifa Haftar

Youtube/Printscreen

Kalifa Haftar, Foto: Youtube/Printscreen

U sredu je Kancelarija Ujedinjenih nacija za koordinaciju humanitarnih poslova u Libiji obnovila poziv zaraćenim stranama u sukobu u Libiji da odmah prestanu sa borbama i da medicinskim službama omoguće obavljanje svojih dužnosti kako bi se smanjilo širenje novog koronavirusa.

Libija

Shutterstock

Libija, Foto: Shutterstock

Kancelarija je potvrdila da je nakon dva nova potvrđena slučaja registrovana u Libiji, ukupan broj narastao na deset. UN su navele da se borbe u toku moraju odmah zaustaviti kako bi zdravstvene službe i agencije za pomoć onemogućile dalje širenje epidemije.

Komentari (1)

beba

02.04.2020 16:46

Sta Turci traze u Libiji?