Samit G7, Emanuel Makron
Tanjug/AP
Samit G7, Emanuel Makron, Foto: Tanjug/AP

Time je nastavljen verbalni sukob između Makrona i Bolsonara, koji je, kako podseća agencija Rojters, uvredio Makronovu suprugu na svom Fejsbuku, rugajući se na račun njenih godina.

PROČITAJ JOŠ:

Makron je u Bijaricu novinarima rekao da je taj Bolsonarov postupak ogromno nepoštovanje prema njegovoj ženi, Brižit.

Samit G7, Emanuel Makron, Foto: Tanjug/AP

Nakon što je Makron optužio Bolsonara za požare u Amazoniji i da laže u vezi promene njegove politike prema klimatskim promenama, Bolsonaro je na Fejsbuku uporedio izgled svoje 37-godišnje supruge Mišel i Makronove 66-godišnje supruge Brižit, podseća britanska agencija.

“Ne ponižavajte čoveka hahaha”, napisao je Bolsonaro u komentaru, a mnogi mediji i korisnici društvenih mreža su ga zbog toga prozvali seksistom.

Samit G7, Emanuel Makron, Foto: Tanjug/AP

Makron je rekao da je to tužno, pre svega, kako je naveo, za Bolsonara ali i za Brazilce.

“Pošto gajim veliko poštovanje za narod u Brazilu, nadam se da će uskoro imati predsednika koji odgovara tom poslu”, dodao je Makron.

Makron je, kako je prenela agencija AP, zapretio i da će da blokira sporazum EU sa Brazilom i drugim državama Južne Amerike zbog požara koji besne u Amazoniji, zbog, kako je naveo francuski predsednik, laži brazilskog predsednika Žaira Bolsonara u vezi krčenja šume.

Na Kosovu poginulo 58 osoba!

AUTOR: Alo.rs/ Kosova Online/ M. I. DATUM I VREME: 26.08.2019. 13:07 Situacija je krajnje alarmantna. Kosovo, Foto: Dejan Briza * Samo u subotu, na putu Priština-Peć, dogodilo se 13 saobraćajnih nesreća * Šest je rezultiralo telesnim povredama, a ostale materijalnom štetom.

U julu, Bolsonaro je otkazao sastanak sa francuskim šefom diplomatije Žan-Iv le Drijanom i umesto toga otišao na šišanje.

Otkako je preuzeo predsedničku funkciju u januaru, Bolsonaro se protivi primeni propisa za zaštitu životne sredine i objavio je da namerava da razvije podrucje Amazonije, u kojoj je krčenje šume, najveće prašume na svetu, u velikoj meri povećano ove godine, navodi Rojters.

BONUS VIDEO: