Praznici, božić, nova godina, ukrasi
Profimedia.rs
Tim Brodi

Facebook/Privatna arhiva

Brodi, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Iako je septembar novogodišnja rasveta već sija u jednom gradiću u Ohaju. Svuda svetlucaju lampice i jelke su okićene kako bi dvogodišnji Brodi Alen mogao da proslavi verovatno svoj poslednji Božić.

PROČITAJTE JOŠ:

Naime, mališan boluje od retkog tumora na mozgu, i lekari kažu da mu je ostalo svega još nekoliko nedelja života. Zbog toga se ceo komšiluk dogovorio da okiti ulice i dvorišta kako bi mališanu izvukli osmeh na lice.

Strašnu dijagnozu roditelji malog Brodija saznali su u maju ove godine. Majka je Brodija odvela lekaru sumnjajući da je mališan dobio jaku upalu uha. Međutim, nakon pregleda lekari su joj saopštili najgoru vest, da dečak ima rak. 

"Rekli su nam da su na mozgu pronašli čak četiri retka tumora", kaže neutešna majka.

Lekari su odmah otpočeli sa hemoterapijama, međutim one nisu dale rezultate. Nedavno su dečaku na skeneru otkrili još jedan tumor.

"Lekari su prekinuli sa terapijama 4. avgusta. Tad su nam rekli da mu je ostalo oko dva meseca života", kažu roditelji.

Kada su saznali loše vesti Brodijevi otac, majka i sestra su seli i dogovorili se da će njihovom anđelu svaki preostali dan učiniti lepšim od prethodnog.

"Obećali smo da ćemo učiniti sve da mu svaki dan bude ispunjen radošću", kaže Brodijeva starija sestrica.

Nakon invazivnih terapija Brodi više ne može da hoda, a i jedna ruka mu je gotovo skroz nepokretna.

"Ipak, on se i dalje smeje. Naterao je sebe da nauči ponovo da puzi kako bi mogao da bude što više uključen u ono što se događa oko njega. Nažalost, verovatno neće doživeti novogodišnje i božićne praznike i to nam svima kida dušu", rekao je prijatelj porodice.

Ideju da okite ceo kvart komšije su dobile nakon što je Brodijeva majka postavila potresan status na Fejsbuku gde je zamolila prijatelje da joj donesu što više ukrasa da Brodiju pripremi iznenađenje. Uskoro je njihovo dvorište bilo puno ljudi koji su doneli ukrase i pomogli im da sve postave.

"Potom su komšije krenule da kite i svoja dvorišta kako bi Brodi svuda video svetlost kada izađe", kažu prijatelji.

Komentari (1)

Zoran

16.09.2018 08:40

Znači i nama je, već drugi put, poslednji...