raketa, pad, Kipar
printscren youtube
Foto: printscren youtube

Izraelska avijacija je izvršila vazdušni napad na vojni položaj pripadnika palestinske grupe u Libanu, blizu sirijske granice.

Meta je bila komanda Narodnog fronta za oslobođanje Palestine, a prema prvim podacima nije bilo povređenih, prenosi Rojters pozivajući se na libanske bezbednosne izvore.

Pročitajte još:

Udari su usledili dan pošto su u južnom predgrađu Bejruta oborena dva drona, za koje su iz libanske vojske i Hezbolah rekli su da su izraelska. Kako je saopšteno, u napadu nije bilo žrtava, ali je prouzrokovana materijalna šteta.

Libanska vojska nije bila dostupna za komentar. Izraelski avioni izvršili su više udara i na vojne položaje Hamasa rano jutros u pojasu Gaze odakle su prethodno na južni Izrael lansirane tri rakete.

Vojska je saopštila da su vazdušni napadi ciljali položaj komande Hamasa u severnom pojasu Gaze, prenosi AP. Kako se navodi, nije bilo izveštaja o žrtvama. Izraelski sistem protivvazdušne odbrane presreo je dve rakete ispaljene iz Gaze, ali nije saopšteno šta se dogodilo sa trećom.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista