Satanisti
Youtube/Printscreen
Satanisti, Foto: Youtube/Printscreen

Britanska policija uhapsila je 41-godišnjeg muškarca zbog ubistva više ovaca, što se tretira kao niz satanističkih "okultnih" napada. Policija je već sprovela istragu nakon što je nepoznata osoba u novembru 2019. godine počela da ubija domaće životinje, od kojih su neke imale nacrtan satanistički pentagram.

Hempširska policija je, kako se izveštava, juče uhapsila tog čoveka pod sumnjom po šest tačaka optužnice nakon što su ubijene životinje otkrivene u oblasti Njuforesta na krajnjem jugu Engleske. Niz ubistava ovaca počeo je 25. novembra 2019. godine, kada je otkriveno telo jedne ovce sa dubokom ubodnom ranom i satanističkim simbolom iscrtanom po njenom telu. Takođe je rečeno da je nekoliko krava ranjeno u istom području.

Zatim, početkom januara, policija je pronašla ovcu koja je takođe izbodena na smrt, ali ovog puta leš je imao krst od sena i polomljenu vilicu pored nje, što se činilo kao nekakav ritual.

Tada su u sredu, 22. januara, pronađene još tri zaklane domaće životinje, uključujući još jednu mrtvu ovcu pokrivenu crnim simbolom pentagrama. U još jednom jezivom napadu, jedna životinja je navodno pronađena sa otvorenim trbuhom i izvađenim organima.

Portparol policije Hempšira citira da je hapšenje vezano za "smrt ovaca u Vitensford Lejnu, Kjuvlejk Lejnu, Kednam i Pen Roadu, kao i u Bremševu."

- 41-godišnji muškarac iz Vinčestera uhapšen je pod sumnjom po šest tačaka optužnice. Trenutno je u pritvoru - dodaje se u saopštenju.

"Daily Mail" je citirao lokalnu farmerku ovaca, Vendi Mogen, koja je rekla:

- Videla sam neke mrtve životinje. Iz onoga što sam videla bilo je jasno da su ubijeni i osakaćeni na isti način. Sve je povezano sa ostalim slučajevima. Definitivno to rade isti ljudi. Mi kao zajednica samo želimo da se ovo završi. To traje već neko vreme i postaje ozbiljno.