Grčka policija
Tanjug/AP
Grčka policija

Tanjug/AP

Grčka policija, Foto: Tanjug/AP

 

* Veliki broj migranata svakodnevno ulazi u Grčku

* Funkcionisanje ostrva je neodrživo

* Nove mere će poboljšati trenutnu situaciju u zemlji

Grčki Savet za spoljne poslove i odbranu odlučio je danas da migranti iz pretrpanih kampova na ostrvima u istočnom Egeju budu premešteni na kopneni deo zemlje i da se ubrza deportacija lica kojima je odbijen zahtev za azil.

Pročitajte još:

Grčki premijer Kirjakos Micotakis i njegovi savetnici za nacionalnu bezbednost odlučili su na današnjem višesatnom sastanku da se pojača kontrola i nadzor granica i da se aktivira integrisani sistem kontrole na moru vredan 50 miliona evra, koji prethodna Vlada nije primenila.

Čovek se u potpunom očaju zaleteo pod voz! Preživeo za dlaku! Kamera snimila jeziv prizor spasavanja (VIDEO)

AUTOR: Alo/V.M. DATUM I VREME: 30.08.2019. 21:46 - 30.08.2019. 21:53 U pitanju su bile sekunde. Pokušaj samoubistva, Foto: Youtube/Printscreen Kamera na jednoj železničkoj stanici zabeležila je neverovatan snimak spasavanja čoveka koji je bio u potpunom očaju i rasulu. On je najpre vodio žustar razgovor telefonom, a potom je bacio aktovku, papire i na kraju razbio mobilni o pločnik na stanici.

Portparol grčke Vlade Stelios Pecas rekao je da je Savet odlučio da spoji 116 maloletnih lica bez pratnje u grčkim migrantskim centrima sa njihovim porodicama koje borave u drugim zemljama EU.

Tuča migranata i policije u Nemačkoj

Printscreen: Facebook

Foto: Printscreen: Facebook

 

Sastanak je sazvan nakon masovnog dolaska oko 600 izbeglica i migranata na ostrvo Lezbos 29. avgusta, navodi AP.

BONUS VIDEO: Vernici strahuju: Ako danas udari grom, to Sveti Ilija isteruje đavola!