Vatreno oko, korona, test
Tanjug
Vatreno oko, korona, test

Tanjug

korona, test, Foto: Tanjug

Norveški tabloid Verdens Gang preneo je u ponedeljak da je nova mutacija korona virusa bez presedana u Norveškoj identifikovana u Trondhajmu na severu zemlje, prenosi TAS S.

Da li poštujete mere protiv koronavirusa?

 

Rusija, međutim, nije identifikovala nijedan novi soj korona virusa koji bi se mogao fundamentalno razlikovati od onog koji cirkuliše u drugim zemljama, saopštio je nadzorni organ za zaštitu potrošača Rospotrebnadzor.

Hrvatska, korona

EPA

korona, Foto: EPA

Navodi se da Rusija sistematski proučava genetsku raznolikost verzija SARS-CoV-2 u opticaju, kao i da se više od 150 genoma dekodira mesečno.

"Dobijeni podaci se koriste za analizu relevantnosti sistema dijagnostičkih testova i pomoć u identifikovanju uvezenih slučajeva i proceni regionalnih karakteristika genetske raznolikosti SARS-CoV-2. Do danas u Rusiji nisu izdvojeni sojevi koji bi se mogli drastično razlikovati od poznatih u prometu u drugim zemljama", navodi se u saopštenju.

Komentari (1)

Sasa

20.10.2020 23:35

Pa mora da mutira da bi preživeo. Isto tako i h1n1 pa h1n2.... i tolika fama se nije digla kao za koronu. Sram vas bilo SATANISTI. Uništili ste svetsķu ekonomiju zatvaranjem granica i zatvaranjem radnih mesta. Puuuu bre