Vladimir Putin
EPA
Vladimir Putin, Foto: EPA

Nakon što su ruski predsednik Vladimir Putin i italijanski premijer Đuzepe Konte razgovarali prošle subote, Rusija je poslala 60 respiratora i 100 virologa i epidemiologa u Italiju. Snimak ruskih vojnih kamiona na putu iz Rima ka centru epidemije u Bergamu protekle nedelje je kružio internetom.

- Osamdeset odsto ruske pomoći skoro uopšte ne koristi Italiji, ili je potpuno beskorisno, ovo nije ništa više od povoda - rekao je neimenovani izvor za list, dodavši da je reč o opremi za dezinfekciju, poljskoj laboratoriji za sterilizaciju i hemijsku prevenciju i sl.

Ruski ambasador u Italiji Segej Razov odbacio je pisanje Stampe i okarakterisao tvrdnje kao "perverzne“.

- Takve tvrdnje su proizvod perverznog uma. Nesebična želja da se pomogne prijateljima u nevolji doživljena je kao podmukla – rekao je Razov.

Sa više od 11.500 umrlih i 100.000 zaraženih, Italija ima više potvrđenih slučajeva zaraze korona virusom od bilo koje druge zemlje u svetu.

 

Komentari (4)

Perica

31.03.2020 10:15

Eto toliko od Italije.Oni će i dalje da se šetaju, ispijaju kafe po kafićima i da čekaju da im Putin čarobnim štapićem spreči zarazu.I za vas braćo Italijani treba uvesti Indijski sistem pa radite sklekove to će vam najbolje pomoći

dzudza basadzija

31.03.2020 12:39

Reci sve sto ti gazda kaze!Ti koji mislis da imas mozak,ne gresis!Pamet ga je,na srecu,odavno napustila...Steta,sto toga nisi svestan...Ajde "osveti" se Putinu,pa mu posalji,sve to sto je on tebi poslao!Cak i tada,do tvoje supljine,stigao bi mudar odgovor,velikog coveka!Pitanje je samo...Da li bi ga shvatio?"Kada govore mudri ljudi,cuti i slusaj,ako nemas nista pametno da kazes",(moj pokojni ocuh,Bog neka mu dusu oprosti).

sara

31.03.2020 15:29

Šokirana sam ako je ovo istina što sam pročitala!!!. Mesto da iskažu zahvalnost, iskazuju bes, možda i zato što su im izvršili dizinfekciju, koju su oni trebali da urade mnogo pre!!!.

prckoprvi

31.03.2020 23:17

Rani kuce pa ce te ujede....