Šri Lanka
Tanjug/AP
Šri Lanka

Tanjug/AP

Šri Lanka, Foto: Tanjug/AP

Danskom milijarderu Andersu Holču Povlsenu (46), vlasnik ASOS u terorističkom napadu u Šri Lanki ubijeno je troje od četvoro dece.

Povlsen je drugi najveći privatni zemljoposednik u Velikoj Britaniji i najveći deoničar ASOS.

Pročitajte još:

Danski milijarder (46), vlasnik je međunarodnog lanca trgovina odećom Bestseler (sadrži modne marke Vero Moda i Jack&Jones), najveći deoničar britanske onlajn trgovine ASOS i drugi najveći deoničar nemačke onlajn trgovine Zalando. Vest je za BT potvrdio Džesper Stubkier, direktor komunikacija u firmi Bestseler.

Svedok po imenu Kieran Arasaratnam rekao je u nedelju za BBC da je video "Dankinju koja je izgubila troje dece" u bombaškom napadu na hotel Šangrila, prenosi.

- Rekla je, "molite se za mene, molite se za mene" - rekao je. Arasaratnam je kasnije na Fejsbuku napisao: "Danska porodica sa troje dece. Roditelji su preživeli. Deca su im izgleda poginula. Imam troje dece i tačno znam kako se sada osećaju."

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

3 x små ferie basser ?

A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on Apr 17, 2019 at 7:45am PDT

Jedna od Povlsenovih ćerki, Alma Storm Holč Povlsen, pre nekoliko dana objavila je na Instagramu fotografiju svojih sestara Astrid, Agnes i malenog brata Alfreda na Šri Lanki.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

?...

A post shared by ALMA STORM HOLCH POVLSEN (@almashpovlsen) on Apr 14, 2019 at 4:14am PDT

Prema pisanju Forbsa Povlsen je najbogatiji Danac na svetu "težak" 7,9 milijardi američkih dolara. Danac je vlasnik 89.000 hektara zemlje u Škotskoj, što ga čini najvećim privatnim zemljoposjednikom u toj zemlji.

U seriji bombaških napada na crkve i luksuzne hotele ubijeno je najmanje 290 ljudi, a ranjeno više stotina.