Ulica Crveni Fenjer u Amsterdamu
printscreen youtube
Ulica Crveni Fenjer u Amsterdamu

printscreen youtube

Ulica Crveni Fenjer u Amsterdamu, Foto: printscreen youtube

U seriji protesta širom sveta zbog globalne nezaposlenosti i posledica pandemije korona virusa, i seksualne radnice u Nemačkoj rešile su da na isti način izraze nezadovoljstvi i zatražile ponovno otvaranje bordela.

Na jaednom od transparenata je "Najstarijem zanatu potrebna je vaša pomoć", a neki od demonstranata zaštitili su svoj identitet noseći pozorišne maske.

Udruženje radnika seks industrije, koje je organizovalo proteste, saopštilo je da stalna blokada i zabrana rada bordela prisiljava neke od njih da rade na ulici što je nezakonito i mnogo opasnije i nije u skladu sa higijenskim standardima.

"Prostitucija ne nosi veći rizik od infekcije od drugih usluga koje uključuju dodirivanje tela kao što su masaža ili kozmetika, pa čak i ples i kontakt sportovi", navodi se u saopštenju, i dodaje da je higijena sastavni deo prostitucije.

Nakon što su širom Nemačke ponovo otvorene prodavnice, restorani i barovi, radnici u seks industrije su izolovani i njima je oduzeto pravo na egzistenciju i pored toga što ne predstavljaju veću opasnost po zdravlje. Prostitucija je legalna u Nemačkoj.

PROČITAJTE JOŠ: