Nemci napali Merkelovu: Moraš da poslužiš kao primer, učini to!

List podseća da je Merkelova najavila da će se vakcinisati kada bude došla na red, a da je iz njenog kabineta ukazano da i dalje ne odstupa od te izjave

Angela Merkel
Angela Merkel, Foto: EPA/ FILIP SINGER

Nemački mediji pozvali su političare da se vakcinišu protiv korona virusa, jer je među Nemcima vidljiva uzdržanost.

Tako je dnevnik "Bild" pozvao kancelarku Angelu Merkel da se vakciniše i time bude uzor drugima, podstičući vakcinaciju, pošto pre svega vlada nepoverenje u vakcine "AstraZeneke".

List ukazuje da je svega 11 odsto isporučenih doza vakcina "AstraZeneke" do sada iskorišćeno.

U pokrajini Baden Virtenberg je 309 od 100.800 dobijenih doza dato građanima, a u Brandenburgu nije iskorišćena nijedna.

"Ono što nedostaje jeste poverenje. Potrebni su uzori za vakcinaciju, pre svega kancelarka Merkel", podvlači "Bild".

List podseća da je Merkelova najavila da će se vakcinisati kada bude došla na red, a da je iz njenog kabineta ukazano da i dalje ne odstupa od te izjave.

Zamenik šefa poslaničkog kluba Slobodarske partije Nemačke (FDP) Mihael Tojrer ističe da bi sigurno bio pozitivan signal ako bi se Merkel i predsednik Nemačke Frank Valter Štajnmajer javno vakcinisali.

"Bild" podseća da su se američki predsednik Džozef Bajden i premijer Izraela Benjamin Netanijahu vakcinisali pred kamerama, i da te zemlje imaju daleko veću stopu vakcinisanosti od Nemačke.

Dok se političari uzdržavaju od vakcinisanja, vlada Nemačke je od 27. decembra uložila 25 miliona evra u kampanju za vakcinaciju.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi