Američka vojska, Sirija
Tanjug/AP

 

Američka vojska, Sirija

Tanjug/AP

Američka vojska, Sirija, Foto: Tanjug/AP

* Američke trupe koje napuštaju Siriju i idu u susedni Irak, nemaju dozvolu da ostanu u toj zemlji

* Saopštenje iračke vojske usledilo je nakon što je američki ministar odbrane Mark Esper rekao da će sve američke trupe iz Sirije da se povuku u Irak

* Esper je kazao da namerava da razgovara sa iračkim liderima kako bi dogovorili detalje o povlačenju američkih trupa iz Sirije u Irak

Američke trupe koje napuštaju Siriju i idu u susedni Irak, nemaju dozvolu da ostanu u toj zemlji i moći će samo da prođu, saopštila je danas iračka vojska.

Američki vojnici primećeni u ratnoj zoni, 30 hamera vuče "tešku opremu"!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/ M. G. DATUM I VREME: 21.10.2019. 11:46 Američke trupe ušle su danas iz Sirije u Irak, preko graničnog prelaza Sahela u provinciji Dohuk, javlja Rojters pozivajući se na očevice. Američka vojska, Foto: EPA/Sgt David Hicks Handout Na snimcima agencije vidi se kako više od 100 oklopnih vozila prevozi trupe u Irak, povlačeći se iz Sirije.

 

"Oni su to razumeli i pojasniće to za nekoliko sati", rekao je zvaničnik iračke vojske koji je insistirao na anonimnosti, prenosi AP.

Saopštenje iračke vojske usledilo je nakon što je američki ministar odbrane Mark Esper rekao da će sve američke trupe iz Sirije da se povuku u Irak, odakle će rukovoditi operacijama protiv takozvane Islamske države u regionu Bliskog istoka.

Esper je kazao da namerava da razgovara sa iračkim liderima kako bi dogovorili detalje o povlačenju američkih trupa iz Sirije u Irak.

 

BONUS VIDEO: Prikaz oklopnog vozila BRDM-2MS na vojnom aerodromu