Derija
screenshoot/Youtube
Derija

screenshoot/Youtube

Derija, Foto: screenshoot/Youtube

Derija, Nemica turskog porekla, kaže da je u mladosti upala u loše društvo. Nekoliko godina bila je u vezi sa vođom motorističke bande "Hells Angels", koji ju je čak uvukao u prostituciju.

PROČITAJ JOŠ:

Tada je na internetu upoznala Marija Skjanimanika koji joj je pričao o životu u Islamskoj državi.

Pričao joj je kako je prešao u islam i kako je čak napustio svojeg voljenog psa jer se psi smatraju “nečistim” pa se preselio u Siriju.

Kada joj je rekao da nije oženjen, ona mu je odgovorila: “U redu, onda ćemo se mi venčati.”

Derija

screenshoot/Youtube

Derija, Foto: screenshoot/Youtube

Dva meseca kasnije, Derija je otišla u Tursku posle čega su je prokrijumčarili u Siriju.

- Kada sam videla Marija prvi put u vojnoj uniformi s bradom i oružjem, izgledao je veoma dobro - izjavila je 26-godišnjakinja i ispričala kako su oni proveli prvu noć u ISIL-ovoj prostoriji za mučenje.

PREPORUČUJEMO:

- Smestili su nas u sobu koja je pre služila za mučenje. Tamo su lanci visili sa plafona, krv je još bila na zidovima. Bilo je vrlo strašno - kazala je Derija koja je pokušala da objasni da nije imala previše zajedničkog s izopaćenom interpretacijom islama koju su zagovarali radikalni islamisti.

- Nisam želela ništa od toga, htela sam da pomognem sirijskoj deci - kaže.

Bračni par se preselio u Irak gde se 2015. godine rodio njihov sin. Međutim, kako su se stalno svađali vrlo brzo je došao kraj njihovoj vezi. Posle prekida, 26-godišnjakinja je dobila ponudu za brak od Denisa Kasperta, bivšeg repera poznatog i kao “Deso Dog” koji je postao najpoznatiji terorista Islamske države nemačkog porekla.

- Često je dolazio u naš dom. Bio je jako drago ljudsko biće - rekla je o reperu koji je ubijen 2018. Međutim, odbila je da se uda za njega pa je umesto toga odlučila da postane druga žena ISIL-ovog zapovednika belgijskog porekla Abua Salahudina.

- Sve je bilo dobro pre nego što je povređen u napadu drona. Umro je dva meseca kasnije. Bože, kakvu lošu sreću imam s muškarcima. Svi oni koji su oko mene, umru - izjavila je Derija O.

Kada je Salahudin umro, vratila se prvom mužu, Mariju, koga su saborci optužili da je špijun. Posle ekspresnog suđenja je pogubljen. Kada su ga uhvatili i mučili, Derija je pobegla s područja Islamske države uz pomoć krijumčara ljudima zahvaljujući kojima je dospela na tursku teritoriju gde je i uhapšena.

Turska ju je izručila Nemačkoj u leto 2017. godine i od tada se nalazi u pritvoru kao jedna od pet nemačkih državljana koji su napustili Nemačku kako bi otišli u Siriju.