automobili granica vozači
Tanjug/Zoran Žestić
automobili granica vozači

Tanjug/Zoran Žestić

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

"U skladu sa okolnostima nastavićemo sa kontrolama koje već sprovodimo na granici sa Slovenijom i Mađarskom", najavio je ministar unutrašnjih poslova Austrije Volfgang Pešorn.

On je istakao da se pokazalo, kada se sprovode granične kontrole u srcu Evrope, one imaju pozitivan efekat u suzbijanju migracionih kretanja.

PROČITAJ JOŠ:

Pešorn je kazao da postoji potreba za nastavkom kontrole pošto je i Nemačka odlučila da to učini.

Granične kontrole biće produžene za daljih šest meseci, a kao i Nemačka i Pešorn je ostavio otvoreno da li će posle toga biti dalje produživane.

Berlin

Tanjug/ Sava Radovanović

Berlin, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

Slovenija, pre svega, kritikovala je odluku Austrije i smatra da je produženje granične kontrole potpuno nepotrebno i nanosi veliku ekonomsku štetu.

Kontrole na granici sa Slovenijom i Mađarskom Austrija je uvela usled migrantske krize na jesen 2015.godine.

Barbara Vitez viđena u noćnom klubu u Mađarskoj!

AUTOR: Informer/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 08.10.2019. 23:44 "Devojka je pre mesec dana bila u jednom noćnom klubu u Budimpešti, i to u dva navrata. Ljudi su je prepoznali i slikali", tvrdi detektiv Stevan Đokić. Barbara Vitez, Foto: privatna arhiva Barbara Vitez iz Sente, koja je nestala 25. novembra 2016.

Na ranijim graničnim prelazima, koji su bili napušteni po stupanju na snagu Šengenskog sporazuma, od tada policija vrši kontrolu vozila u kojima smatra da mogu biti skriveni migranti.

Ta kontrola znatno usporava saobraćaj, i pre svega tokom praznika, prouzrokuje kilometarske kolone.

BONUS VIDEO: