Jasmina Hauard
Twitter
Jasmina Hauard, Foto: Twitter

Studentkinja Jasmina Hauard nije znala da je u drugom stanju kada je sa nadvožnjaka skočila u smrt - petnaest godina nakon što je preživela pad u naručju svoje majke.

Osamnaestogodišnja devojka bacila se s mosta na saobraćajnicu u Ejlsfordu (Kent) u oktobru prošle godine, manje od mesec dana nakon što ju je bivši dečko sprečio u sličnom pokušaju.

Ikarija, Grčka

Profimedia

Jasmina je često govorila o tome kako joj nedostaje majka Maksin, koja je izvršila samoubistvo 2003, skočivši sa sedmog sprata zgrade s trogodišnjom devojčicom u naručju.

Tom prilikom Jasmina je povređena na više mesta, ali se fizički potpuno oporavila, mada njeni prijatelji kažu da ju je ceo život progonila prošlost.

Istraga je pokazala da je na dan smrti rekla drugu da sumnja da je u drugom stanju, što je obdukcija kasnije i potvrdila.

Pročitajte još:

Matijas Oven je rekao policiji da su se te večeri videli i da je ona bila njegova "srodna duša", ali, nažalost, "sklona depresiji".

- Jasmina je imala ozbijnih problema u životu - često je govorila o majci i bilo je očigledno da joj nedostaje - rekao je on.

On je dodao da se začudio što je te večeri jela meso, jer je godinama bila veganka. Posle su otišli kod njega, a raspoloženje joj se pogoršalo.

- Ophrvala su je osećanja. Rekla je da je raskinula sa bivšim dečkom i da je možda trudna - rekao je on.

Hauard je ispričao da je devetog septembra smeštena u bolnicu, kada je prvi put pokušala da skoči s mosta. Njena porodica je "preklinjala" lekare da je zadrže na posmatranju, ali je otpuštena sutradan.

Nakon što je skočila s nadvožnjaka, udario ju je kamion i još najmanje dva vozila.

Njen bivši dečko Gzander Džons rekao je da su nekoliko nedelja pred njenu smrt odlučili da se neko vreme ne viđaju, posle svađe zbog toga što ona nije išla na zakazane preglede, iako mu je rekla da je bila.

Ona je pre smrti ostavila poruku na Instagramu u kojoj se oprostila od svih, a svoje stvari je ostavila pored mosta sa koga je skočila, uprkos očajničkim pokušajima jednog prolaznika da je spreči.