Rusija, NATO
Twitter printscreen
Rusija, NATO

Twitter printscreen

Rusija, NATO, Foto: Twitter printscreen

„Verujem da Rusiji treba poslati jasan signal – ako oni žele sukob, mi smo spremni. Ako oni žele da sarađuju, biće nam drago“, rekao je Stoltenberg, istakavši da je Alijansa spremna da „štiti svoje članice“.

Prema njegovim rečima, dijalog sa Rusijom treba da se zasniva „na sili, na čvrstini“.

„Ali mi takođe treba da razgovaramo sa Rusijom. Među obuzdavanjem i dijalogom nema protivrečnosti. Čak i ako ne verujemo da odnosi sa Moskvom mogu biti bolji, treba da nastavimo da razgovaramo, jer je neophodno da se održavaju važne veze i odnosi“, rekao je on.

Stoltenberg je podsetio da su Rusi „njihovi susedi, da postoje interesi i da treba izbegavati incidente, posebno na granicama“.

„Kao norveški političar imam veliko iskustvo u radu sa Rusijom i znam da je to moguće“, konstatovao je on.

Ranije je Stoltenberg saopštio da će ministri odbrane država-članica NATO-a razgovarati o povećanju finansiranja vojnih aktivnosti Alijanse u blizini ruskih granica. Kako je rekao, namerava da predloži da se poveća finansiranje osnovne aktivnosti obuzdavanja i odbrane Alijanse.

Pročitajte još:

Komentari (3)

-Srbin

16.02.2021 09:56

JELTE molicu lepo na KOJIM SU DROGAMA OVI OD TETKA NATE :Sta ratuje vam se pa ajd probajte samo pre toga brisite na MESEC !

Mile

16.02.2021 11:04

Hm. Ameri misle da ce se rat sa Rusijom odvijati samo u Evropi i Rusiji. Ako tako misle ondan su u zablidi.

Djoga

16.02.2021 14:29

Ovi kaubojci su totalne budale. Samo bi ratovali da bi celom svetu dokazali da su najaci. Tako ce biti dok im neko dobro ne natrlja njusku, a izgleda da ce tako i biti.