AMERIKANAC POMPEO I NEMAC MAS ODGOVORILI MAKRONU NATO je i dalje važan nema nikakve moždane smrti!

Izjava kojaj e digla prašinu u Alijansi

Majk Pompeo
Majk Pompeo, Foto: AP

* Američki državni sekretar Majk Pompeo i šef nemačke diplomatije Hajko Mas istakli su danas značaj NATO-a

* Oni su svoje komentare u odbranu NATO-a izneli nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da je nedostatak liderstva SAD uzrok "moždane smrti" NATO-a

* Mas je rekao da ne veruje u "moždanu smrt"

Američki državni sekretar Majk Pompeo i šef nemačke diplomatije Hajko Mas istakli su danas značaj NATO-a, navodeći da je transaltanska saradnja bila od presudnog značaja za pad Berlinskog zida pre 30 godina i da je i danas relevantna.

Oni su svoje komentare u odbranu NATO-a izneli nakon što je francuski predsednik Emanuel Makron rekao da je nedostatak liderstva SAD uzrok "moždane smrti" NATO-a.

"NATO UMIRE, EVROPA JE NA RUBU PONORA" Makron izrekao jezive stvari, ne želi da gleda više Amerikance! Poslao je dramatičnu poruku Evropljanima!

Obraćajući se nakon posete nemačkom selu Medlarojtu, koje je bilo podeljeno tokom Hladnog rata, Pompeo je rekao novinarima da je "izvanrednim radom" demokratskih zemalja "stvorena sloboda" i milioni ljudi izvučeni iz "veoma teških situacija", preneo je AP.

MARIJA ZAHAROVA PODRŽALA MAKRONOVU IZJAVU Istina je, NATO je na samrti! Ušli su kao i Evropa u krizu identiteta i razvoja!

"Mislim da je NATO i dalje važan, ključni, istorijski možda jedan od najključnijih, strateških partnera u zabeleženoj istoriji", rekao je Pompeo novinarima u Lajpcigu.

Mas je rekao da ne veruje u "moždanu smrt" NATO-a.

 

"Čvrsto verujem u međunarodnu saradnju", dodao je on.

Francuski predsednik Emanuel Makron ranije je ocenio u intervjuu za britanski "Ekonomist" da je NATO na samrti, a da se Evropa nalazi na ivici ponora.

Makron je upozorio članice evropske zemlje da se više ne mogu osloniti na Sjedinjene Države, odnosno da se od Amerike više ne može očekivati da će stati u odbranu zemalja članica NATO-a.

"Ono što trenutno prolazimo može se opisati kao moždana smrt NATO-a. Evropa se nalazi na ivici ponora", kazao je Makron.

SVE SAM UKAZAO SUDSKOM VEĆU! NATO ne bi bombradovao Srbiju da istina o stradanju vašeg naroda nije skrivana! Profesor iz Bruklina obelodanio podmuklu istinu!

NATO PAKT SE OGLASIO O DOLASKU S-400 I PANCIR S-1 KOD NAS To je stvar Srbije i Rusije! Beograd ima pravo da donosi odluke s kim će da vežba!

SPECIJALAN NATO ODRED! Četiri države prave formaciju smrti na srpskoj granici! Jedni su nam postali bliski prijatelji, a sada su se udružili sa njima!

BONUS VIDEO: PREDSEDNIK VUČIĆ ZA ALO.RS "Nema više nikakvih garancija! Nemojte da kukate što se naoružavamo!"

 

 

 

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi