"NIKADA NISAM UBIJAO ZA PARE!" "Nasmejani ubica" progovorio o svemu: Kajem se, ali takva je bila situacija! Hteli su da me ubiju, pa sam otišao da im pokvarim planove!

"Nasmejani ubica" priznao da je učestvovao u obračunu zaraćenih kriminalnih grupa, ali tvrdi da nije radio za pare.

Čaba Der
Čaba Der, Foto: Alo

Umešao sam se u mafijaški rat balkanskih klanova. Imam puno neprijatelja, ali nisam plaćeni ubica. Nikada nisam ubijao za novac!

Da li mislite da je rekao istinu?

Ukupan broj glasova: 231

  • Da: 16% (36)
  • Ne: 84% (195)

Ovo je za RTL njuz izjavio Čaba Der (39), poznat po nadimku "nasmejani ubica", koji u pritvoru u Mađarskoj čeka da mu počne suđenje.

Video-izjava

U video-intervjuu koji je iz zatvora dao za mađarsku televiziju javno je priznao da je učesnik krvavog rata koji bukti već nekoliko godina u balkanskom podzemlju.

Der, koji ima srpsko i mađarsko državljanstvo, sa hirurškom maskom preko lica smireno je govorio o zločinima.

- Kajem se zbog žrtava, ali tako su stvari funkcionisale - priznao je. Iako se spekulisalo da bi Derovo hapšenje i odluka da prizna da je bio deo podzemlja i da je i sam učestvovao u ratu, koji je dosad odneo preko 40 žrtava, ozbiljno mogli da uzdrmaju dva najjača klana - kavački i škaljarski, Čaba nije priznao po čijem je nalogu pucao.

Spekulisalo se da je ubijao za jedan klan, pošto je u Sarajevu pre nekoliko godina bio uhapšen zbog sumnje da je pripremao likvidaciju Alana Kožara, "škaljarca" koji je pre nekoliko meseci likvidiran na Krfu.

Čaba der
Čaba der, Foto: screenshoot

- Njegovo priznanje moglo bi da zada najjači udarac balkanskim klanovima. Iako je dosad priznao da je ubio hrvatskog biznismena u Amsterdamu, Lasla V. u Budimpešti i Nebojšu Markovića u Beogradu, nije govorio o tome ko ih je naručio - kaže izvor i podseća da on nema šta da izgubi jer mu preti doživotna robija.

Kaje se

Tokom davanja izjave priznao je i zločin koji je počinio u januaru 2019. u Beogradu.

- Ja sam povukao obarač, ali sam se branio jer su pripadnici kriminalne grupe tog čoveka želeli da me ubiju. Život mi je bio ugrožen, otišao sam tamo da im pokvarim plan da oni dođu u Mađarsku i ubiju mene - rekao je on, ne iznoseći druge detalje, ali je demantovao navode da mu za ubistvo u Beogradu bilo plaćeno oko 8.000 evra.

Čaba Der
Čaba Der, Foto: Alo

- Kajem se što sam ubio te ljude, ali takva je bila situacija, branio sam se u mafijaškom ratu - pokušao je da opravda svoja zlodela. Na pitanje šta očekuje od suđenja i da li strahuje od doživotne kazne, odgovorio je: - Videćemo šta će mi život dati. Optimista sam, želim da odem odavde.

Nove istrage Sumnjiče ga za još 12 likvidacija

Prema pisanju mađarskih medija, Čaba Der se dovodi u vezu sa još 12 likvidacija širom Evrope.

- Ubistva u kojima se još proverava da li je učestvovao dogodila su se po modelu po kom je on ubijao. Istrage su još u toku - preneli su oni.

Pod kamerama 24 sata

"Nasmejani ubica" u pritvoru u Budimpešti, kako navode mediji, boravi u samici, neprekidno je pod budnim okom stražara, ali i kamera koje motre na njega 24 sata. - Svako njegovo izvođenje zahteva posebne mere, specijalce u pancirima, blindirane automobile - navode oni.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi