Teroristi
screenshoot/Youtube
Teroristi

screenshoot/Youtube

Teroristi, Foto: screenshoot/Youtube

Naime, jedan analitičar specijalizovan za oružje u upotrebi na Bliskom istoku zaključio je da je reč o HS.9, proizvodu karlovačkog HS Produkta. Pažljivim pregledom čini se da je isti analitičar zaista u pravu.

PROČITAJ JOŠ:

Određeni detalji ručke su identični, a u prilog ide i činjenica da je pre nekoliko godina barem 20.000 takvih pištolja završilo u rukama iračke policije i specijalnih jedinica. Uzevši u obzir da je tamošnja policija poznatija po razbacivanju novcem i jeftinom prodajom svega što mogu da ponude na crnom tržištu, vrlo verovatno je tako i taj pištolj završio u rukama terorista.

Ovo nije jedino oružje koje džihadisti oružje a da je poreklom iz Hrvatske. Tako i puške VHS-2 završava širom Bliskog istoka i nakon što ih iračka policija zaduži i proda.

PREPORUČUJEMO:

Amerikanci su se susretali sa sličnim problemima dok su značajnije finansirali lokalnu vojsku i policiju. Redovno su pronalazili "nevidljive divizije" gde bi na papiru bilo nekoliko hiljada vojnika pod punom vojnom opremom, a zapravo je bilo reč o nekoliko stotina loše opremljenih dobrovoljaca.

Vojnu opremu i sav ostali materijal bi nadređeni rasprodavali čim bi im stigao. Novac bi, naravno, ulagali u vile i luksuzne automobile.

Inače, ovo nije prvi put da se u rukama terorista pronalazi hrvatsko oružje pa su do sada stizali snimci i informacije na kojima su se među zaplenjenim komadima nalazili minobacači, projektili, streljivo, puške i kacige.