Rusija
screenshoot/Twitter
Rusija

screenshoot/Twitter

Rusija, Foto: screenshoot/Twitter

 * Stanovnicima Njenoksa preporučeno da napuste svoje domove

* Nivo radijacije posle testiranja rakete povećan od 4-16 puta

* Svi lekari koji su pomagali povređenim prebačeni u Moskvu

Nivo radijacije u ruskom gradu Severodvinsku povećao se nakon 8. avgusta i nesreće koja se dogodila tokom testiranja rakete i dok vlasti tvrde da je zračenje veće između 4 i 16 puta, Grinpis navodi da je to 20 puta.

Ministarstvo odbrane je, inače, najpre objavilo da je zračenje ostalo na normalnom nivou posle nesreće, te da nema opasnosti po stanovništvo, ali su gradske vlasti Severodvinska sada saopštile da je zabeležen kratkotrajni rast nivoa radijacije, prenosi Rojters.

Stanje je gore nego što se mislilo, opasnost raste IZ MINUTA U MINUT, preti najgori scenario!

AUTOR: Večernji list; D.K. DATUM I VREME: 13.08.2019. 12:57 Nivo radijacije u ruskom gradu Severodvinsku 8. avgusta povećao se između 4 i 16 puta, nakon nesreće koja je uključivala testiranje rakete s morske platforme.

 

Stanovnicima Njenoksa preporučeno je da zbog moguće opasnosti od radijacije napuste svoje domove dok traju radovi na mestu nesreće.

Istovremeno lekari i medicinsko osoblje koje je pomagalo povređenima posle nesreće tokom testiranja rakete poslati su u Moskvu na medicinsko ispitivanje.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Grinpis tvrdi da je nivo zračenja porastao 20 puta, dok ruska meteorološka agencija Rosgidromet objavljuje da je zabeležen rast od 4 do 16 puta.

Ameri drhte od letećeg ubice! Seje smrt na 7.000 km! Klecaju kolena u Briselu i Vašingtonu! (VIDEO)

AUTOR: Alo/Sputnjik/V.M. DATUM I VREME: 12.08.2019. 17:01 Bombarder perspektivne avijacije dugog dometa (PAK DA) na kojem se trenutno radi u Rusiji, postaće bombarder šeste generacije, piše „Nešenel interest". Vladimir Putin, Foto: EPA * PAK DA je najnoviji model ruskog strateškog bombardera * Nosi teret i do 30 tona, ispaljuje projektile na daljinu od 7.000 km * Dužina leta i do 12.000 km!

 

Rusija je tek u subotu priznala da je eksplozija u bazi za lansiranje projektila bila nuklearnog karaktera i da je pritom poginulo najmanje petoro ljudi.