MEDIJI BRUJE Napadnuta Saudijska Arabija!

Rijad na nogama.

Saudijska Arabija, avioni
Foto: Shutterstock

Snage "Ansarallaha" objavile su u petak da su njihovi avioni ciljali više područja u južnoj Saudijskoj Arabiji.

Prema navodima snaga "Ansarallaha", njihovi dronovi su ciljali operativnu komandu na aerodromu Nažran i vazduhoplovnu bazu kralja Kalida u Kamis Mushajtu.

- Vazduhoplovne snage su uz Božju pomoć uspele da izvedu veliku operaciju danas popodne prema Kamisu Mushajtu i Nažranu velikim brojem (Kasef 2 K) letelica, koji su obavili akciju gađajući komandu na aerodromu Nažran, skladišta oružja i letelice na aerodromu Kralj Kalid u Kamis Mushajtu i druge vojne ciljeve - rekao je portparol Ansarallaha.

Saudijska Arabija
Saudijska Arabija, Foto: Shutterstock

"Letelica je pogodila svoje ciljeve sa velikom tačnošću."

Sa druge strane, koalicija koju predvodi Saudijska Arabija u Jemenu objavila je ranije danas da su njene snage uništile četiri bespilotne letelice koje su pripadale snagama Ansarallaha.

Jemen
Jemen, Foto: Youtube/Printscreen

- Jutros su zajedničke koalicione snage uspele da presretnu i unište četiri bespilotne letelice, koje su Huti (Ansarallah) lansirali prema Kraljevini, uključujući tri drona koja su presretnuta i uništena u jemenskom vazdušnom prostoru - rekao je pukovnik Turki al-Maliki, portparol Koalicionih snaga.

Saudijska policija
Saudijska policija, Foto: Youtube/Printscreen

Al-Maliki je naglasio da komanda Koalicionih snaga primenjuje i preduzima sve potrebne mere zaštite civila i civilnih objekata u skladu sa međunarodnim humanitarnim pravom i njegovim uobičajenim pravilima.

Ovo je drugi veliki napad pokrenut na Saudijsku Arabiju od početka jula.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi