Fahd Saud
Profimedia
Fahd Saud

Profimedia

Fahd Saud, Foto: Profimedia

arbi, zatvorenik u Gvantanamu, tvrdi da je razgovarao sa sveštenim licem iz Saudijske Arabije. On se u tom trenutku u telefonskom razgovoru nekom obratio sa „vaše visočanstvo”. Nije jasno da li je u pitanju tadašnji vrhovni vladar Fahd Saud. To je neposredno prethodilo pozivu Šarbiju da se vrati u SAD i da uzme učešće u akciji koja obuhvata i učenje upravljanja avionom.

Komisija koja se bavi istragom optuženih za događaje 11. septembra nije našla nikakve dokaze koji ukazuju da su saudijska vlada kao institucija ili saudijski visoki zvaničnici pojedinačno povezani sa napadom na SAD. El Šarbi je, inače, pohađao koledž u Arizoni.

Osama Bin Laden

Profimedia

Osama Bin Laden, Foto: Profimedia

Ovi transkripti bacaju sasvim novo svetlo na događaje od 11. septembra i potvrđuju sumnje teoretičara zavere da je vrh SAD znao šta se sprema, a da namerno nisu ništa uradili kako bi opravdali svoje buduće vojne akcije na Bliskom istoku. Zanimljivo je, takođe, što je Saudijska Arabija dugogidšnji strateški partner SAD među arapskim svetom, a osim političkih povezuju ih i jaki ekonomski interesi u trogivni i određivanju cene nafte.

Na povezanost vladajuće saudijske porodice i tadašnjeg predsednika SAD Džordža Buša ukazivao Dje u više navrata i čuveni američki novinar Majkl Mur.

Tagovi

Komentari (5)

aca

18.09.2016 08:56

kazu da ni jedan izraelac tog dana u tim zgradama nije dosao na poso i ako ih bilo oko 1000

meda

18.09.2016 11:15

@aca - A ko to kaze? Rekli Amerikanci. Samo izmisljaju kako bi imali opravdanje za agresiju i eksploataciju nad drugim zemljama.Ko njima veruje, taj nema veze s mozgom. Sve te njihove price su manipulatorske. Odvratni stvorovi.

gedza

18.09.2016 09:23

njihovi najbolji prijatelji...

Stefan

18.09.2016 10:19

Sada verovatno ameri hoce da napadnu Saudisku Arabiju pa zbog toga plasiraju ovu pricu da su ih oni napali. Jasno je kao dan da su sami izvrsili napad na kule bliznakinje kako bi mogli da ih napadnu sa izgovorom. Nemojte biti zacudjeni ako za 10 godina izjave da smo ih mi napalo u saradnji sa osamom i saudijskom arabijom!!

Marija

18.09.2016 15:53

Bila sam u Americi kada je CNN objavio vest da je supruga ambasadora SaudiArabije u Vasingtonu davala novac pripadnicima Al Kaide.Naravno, ona nije proterana niti je Saudi Arabija bombardovana. Deo porodice bin Ladena koja je zivela u Americi je mesec dana posle 11.septembra americkim avionom poslata iz Amerike u Saudi Arabiju.I nikom nista jer ogroman kapital u toj zemlji imaju Bus stariji i mladji.Interes definise prijatelje i neprijatelje.