Venecuela
EPA/AP
Venecuela

EPA/AP

Venecuela, Foto: EPA/AP

Pročitajte još:

 

Ruska agencija navodi da se na fotografijama sa mesta napada vide dvojica muškaraca, od kojih jedan nosi nešto što podseća na pušku, a drugi pištolj.

Venecuelanski dnevnik je za nasilje optužio nezvanične organizacije građana poznate pod zajedničkim nazivom "Kolektivo" koji pruža podršku aktuelnoj vladi u Karakasu.

U prestonici i drugim gradovima juče su održani protesti zbog dugotrajnih nestanaka struje.

Venecuela

EPA/AP

Venecuela, Foto: EPA/AP

AP prenosi da je venecuelanski predsednik Maduro, ispred čije palate je održan jedan od ovih protesta, objavio da će 30-dnevni plan za štednju struje pomoći zemlji da se izbori sa nestancima električne energije zbog kojih je takođe došlo do prestanka snabdevanja vodom i prekinute su komunikacije.

Preporučujemo i ovo:

 

Navodi se da je Maduro tokom govora emitovanog na nacionalnoj televiziji upozorio da ne sme biti nikakvih nereda zbog nestanaka struje i poručio da "kolektivosi" i druge provladine organizacije treba da održavaju red u Venecueli.

 

Američka agencija navodi da tokom protesta na koje je pozvao opozicioni vođa Huan Gvaido u većini slučajeva nije bilo intervenicije policije, ali su se "kolektivosi" ponegde pojavljivali na motorima i pretili demonstrantima.