PROTEST SE OTEO KONTROLI, VIŠE OD 80 MRTVIH Nakon ubistva popularnog pevača sve je krenulo nizbrdo!

Više od 80 ljudi izgubilo je život je u nemirima u Etiopiji nakon što je popularni pevač ubijen, javlja državni medij "Ethiopian Broadcasting Corporation". Sahranjen je 2. jula usred čvrstog obezbeđenja.

Protesti
Protesti, Foto: Tanjug / AP

Hačalu Hundesa je bio istaknut glas u antivladinim protestima koji su doveli do promene u rukovodstvu 2018. Ljuti protesti, uključujući tri eksplozije bombe, usledili su nakon njegove smrti u glavnom gradu Adis Abebi, piše britanski "Telegraf".

Neredi su glavni izazov za premijera Abija Ahmeda, koji je preuzeo vlast 2018. godine i uveo sveobuhvatne političke reforme. Ubistvo pevača dodatno je povećalo tenzije nakon što je vlada nedavno odgodila nacionalne izbore, pozivajući se na pandemiju koronavirusa.

Protesti
Protesti, Foto: Tanjug / AP

Abii je u četvrtak rekao da će vlada učiniti sve što je potrebno za uspostavljanje smirenosti u Etiopiji i optužio počinioce ubistva da pokušaju da istor urade zemlji.

"Iz ovoga ćemo izaći", rekao je premijer, nagoveštavajući da može postojati veza sa ubistvom načelnika vojske prošle godine i granatom bačenom na jednom od njegovih skupova u 2018. godini.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi