Angela Merkel i Fransoa Oland
Profimedia
Angela Merkel i Fransoa Oland

Profimedia

Angela Merkel, Foto: Profimedia

Samo su SAD - ne Nemačka ili EU - zainteresirane za ekonomske sankcije protiv Rusije, izjavio je šef Odbora za ekonomiju i energetiku Bundestaga, Klaus Ernst. On je dodao da nemački poslanici razmatraju načine za ukidanje ekonomskih ograničenja.

PROČITAJ JOŠ:

Ernst je optužio SAD da se ponašaju kao da je Nemačka njihova kolonija, dok Vašington pokušava da maltretira Evropljane zbog kupovine ruskog gasa.

Bundestag

Profimedia

Bundestag, Foto: Profimedia

- Te mere ne ciljaju samo Ruse, već namerno ciljaju na Evropljane, na primer nemačke energetske kompanije uključene u Severni tok 2 - rekao je on na konferenciji o perspektivama energetske saradnje između Rusije i EU u organizaciji Ruskog gasnog društva.

Američki zvaničnici, uključujući predsednika Donalda Trampa, državnog sekretara Majka Pompea i ambasadora SAD u Berlinu Ričarda Grenela, usprotivili su se ruskom gasovodu Severni tok 2 koji treba da bude završen 2019. godine. Oni su zapretili sankcijama evropskim kompanijama ako nastave da ulažu u taj projekat.

PREPORUČUJEMO:

- Akcije američkog ambasadora u Nemačkoj su jednostavno neprihvatljive - rekao je Ernst, prenosi Raša tudej.

Kako smatra šef Odbora za ekonomiju i energetiku Bundestaga, pravi cilj jeste da se EU natera da kupuje američki gas.

Govoreći o drugim ekonomskim merama protiv Rusije, Ernst je primetio da su SAD jedina strana koja ima koristi od njih.

- Trenutno se raspravlja u Odboru za ekonomiju Bundestaga kako sankcije protiv Rusije mogu biti ukinute. Ni Nemačka, ni Evropa nisu zainteresovane za ove sankcije. Jedini kojima odgovaraju ove sankcije su Amerikanci – rekao je šef Odbora za ekonomiju i energetiku Bundestaga.

Komentari (1)

Nelee

17.05.2019 21:31

To se kod nas u Srbiji kaze DOBRO JUTRO KOLUMBO ?