DRAMATIČNO U GRČKOJ Nagli skok broja obolelih, bolnice krcate

Broj obolelih u Grčkoj naglo raste: danas je registrovano 2147 novih slučajeva korone, 325 bolesnika je na repiratorima, 22 je umrlo.

grčka, muzika, statua
Grcka, Foto: Shutterstock

Atika,okruženje Atine ali i sam glavni grad, centar i Pirej, beleže rekordan broj od 1047 obolelih što je najviše od početka pandemije. Brojke izazivaju veliku zabrinutost epidemiologa jer je više od 85 posto i tako nedovoljnih kapaciteta u gradskim bolnicama – popunjeno.

U jednom danu urađeno je 55 hiljada testova među kojima je sve veći broj slučajeva mutiranog „britanskog” ali i „južno-afričog” virusa. Do sada je vakcinisano nešto preko 700 hiljada građana što je ispod očekivanja jer u Grčkoj, kao ni u ostalim evropskim zemljama, još uvek nema dovoljnih količina obećanih vakcina.

Korona virus
Korona virus, Foto: EPA/NIAID/NATIONAL INSTITUTES OF

Najnoviji porast broja obolelih, tako, po svemu sudeći odlaže popuštanje mera koje je bilo najavljeno od ponedeljka. To znači da će policijski čas ostati na snazi, kretanje ograničeno i samo uz sms poruke koje su odobrenje za izlazak, prodavnice i ugostiteljksi objekti zatvoreni kao i škole, sportski tereni, teretane... Tako se karantin koji sa kratkotrajnim popuštanjima traje već četiri meseca u Grčkoj produžava do daljnjeg.

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi