Donald Tramp
Tanjug/AP
Donald Tramp

Tanjug/AP

Donald Tramp, Foto: Tanjug/AP

 

* Vašington pažljivo prati vojnu operaciju Ankare u Siriji

* Spreman je da "snažno da udari" na Tursku ako ona ne bude "igrala po pravilima"

* Ovo je danas izjavio američki predsednik Donald Tramp

- Govorim da ću snažno udariti po Turskoj finansijski i sankcijama ako oni ne budu igrali po pravilima - napisao je Tramp na Tviteru. Tramp je istakao da "razgovara s obe sukobljene strane".

Među stradalima i deca! Najgore tek sledi

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 10.10.2019. 09:07 Stradalo je i jedno dete u selu zapadno od Kamišlija, kao i jedan muškarac u Ras al Ajnu. Kurdi, Sirija, rat, Foto: Printscreen Youtube Turske trupe i njihovi sirijski pobunjenički saveznici ušli su na severoistok Sirije, saopštilo je ministarstvo odbrane Turske.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan je 9. oktobra objavio da je na severu Sirije počela vojna operacija "Izvor mira", usmerena protiv Radničke partije Kurdistana i terorističke organizacije DAEŠ.

Pročitajte još:

Turski lider je rekao da operacija ima tri cilja: da obezbedi južnu granicu od terorista, da zaštiti teritorijalnu celovitost Sirije i da omogući povratak sirijskih izbeglica „koje Turska ne može večno da drži“.

Tramp poslao specijalno pismo Srbima! Otkrio na čemu je najviše zahvalan!

AUTOR: Kurir/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 10.10.2019. 07:00 Predsednik SAD Donald Tramp čestitao je jubilej - 800 godina autokefalnosti Srpskoj pravoslavnoj crkvi. Foto: Printscreen Tramp je pismo uputio još u aprilu ove godine i to episkopu zapadnoameričkom Maksimu Vasiljeviću i istočnoameričkom Irineju Dobrijeviću.

Potez Ankare kritikovalo je nekoliko susednih zemalja, kao i zemlje Evropske unije. Tramp je izjavio da SAD ne odobravaju vojnu operaciju Turske u Siriji i da to smatraju lošom idejom.

Prema poslednjim podacima Ministarstva odbrane Turske, u napadima turske vojske do sada je uništen 181 objekat kurdskih formacija. Damask je saopštio da je poginulo osam civila, a da je 20 ljudi ranjeno.

BONUS VIDEO: Delije zaustavile autobus