Abortus
Tanjug/AP
Beba Bebe

Shutterstock

Beba Bebe, Foto: Shutterstock

 

Senat te države usvojio je zakon sa 25 glasova za, dok je protiv bilo 6 ljudi. Pobačaj bi po novom zakonu bio krivično delo i kažnjavao bi se s 99 godina zatvora ili čak doživotnim zatvorom za onoga ko ga odobri ili sprovede.

TOTALNI HIT! OVAKVOG PUTINA NIKAD NISTE VIDELI! Predsednik Rusije se obukao kao HIPSTER! Njegova fotka u neuobičajenom stajlingu obišla svet!

Zakon o odbrani ljudskog života, HB 314, svrstao bi pobačaj u kategoriju prekršaja prvog stupena, a pokušaj pobačaja u kategoriju prekršaja trećeg stepena. Jedini izuzeci su slučajevi u kojima je "pobačaj nužan da bi se sprečio ozbiljan rizik za zdravlje majke nerođenog deteta". 

Demokratski zastupnik Džon Rodžers, koji se zalaže za pobačaj, rekao je kako su "neka deca neželjena pa je svejedno hoće li ih ubiti sada ili kasnije". Republikanac Bredli Birn, koji će se 2020. kandidovati za mesto senatora umesto sadašnjeg senatora Daga Džonesa, odgovorio je Rodžersu na Tviteru.

- Odvratno je da savezna država Alabama ima senatora koji besramno brani pobačaj i odbija se suprotstaviti ovoj vrsti ekstremizma koji pokazuju članovi njegove stranke u obrani nevinog ljudskog života - napisao je on.

POSLE TRI LEŠA PROBODENA STRELAMA OTKRIVEN UŽAS Misteriozno ubistvo u hotelskoj sobi, žene i muškarac pronađeni u lokvi krvi! Policija krije bitan detalj!

Nacionalna organizacija za žene nazvala je zabranu "neustavnom" i rekla da je to "transparentan napor da se podigne politička podrška kandidatima za borbu protiv pobačaja na predstojećim izborima".

STRAŠNA SUDBINA DŽULIJANA ASANŽA! Švedska odlučila!

Osobe koji obavljaju pobačaj moraće da plati i da ide u zatvor od 10 do 99 godina zatvora, dok žena koja obavlja pobačaj neće biti kazneno odgovorna. Senat u Alabami koji kontrolišu republikanci odbacio je amandman demokrata kojim se dopušta pobačaj ženama i devojčicama zatrudnjelim nakon silovanja i incesta.

 

Komentari (1)

Sreten

15.05.2019 17:25

Sjedinjene americke drzave imaju dosta "konfederativnih" elemenata. Mnogi prekrsaji ili cak krivicna dela u jednoj drzavi , potpuno su dozvoljeni u drugoj drzavi. Prema tome , zenama ostaje samo da odputuju u drugu saveznu drzavu i obave abortus. Tako rade svi koji hoce a mogu da iozbegnu neke zakonske posledice. Inace , smatram da je pravo zene da odlucuje dali ce prekinuti trudnocu ili ne. To jeste i moralno pitanje , ali zenskio reproduktivni organi nisu u vlasnistvu drzave.