Migranti
Twitter/Printscreen
Migranti, Foto: Twitter/Printscreen

Graničari na severoistiočnoj granici Grčke sa Turskom suzavcem su rasterivali oko 500 izbeglica i migranata.

Migranti su pokušali da uđu u Grčku - i EU, nakon što je Ankara smanjila kontrolu, odnosno odlučila je da više ne zaustavlja izbeglice iz Sirije koji kopnom i morem pokušavaju stići u Evropu.

Turski graničari nestali su ovog jutra, rekao je gradonačelnik Orestiade, Vasilis Mavradis, dodajući da je grupa migranata pokušala da uđe preko Kastaniesa.

Ovo je prvi put da je toliko velika grupa migranata pokušala masovno da pređe.

Za list Katimerini izvori su rekli da su patrole povećane u ovoj oblasti i postavljena je žičana ograda koja osigurava svaki centimetar granice.

Na društvenim mrežama kruže informacije sa video-snimcima, gde se navodi da Turska obezbeđuje autobuse za migrante i šalje ih do graničnih prelaza sa Grčkom i Bugarskom.

Micotakis: Grčka neće tolerisati ilegalan ulazak migranata

Grčka neće tolerisati nijedan ilegalan ulazak migranata preko njene granice i povećaće bezbednost na svojim granicama, upozorio je danas grčki premijer Kirijakos Micotakis.

- Grčka ne snosi nikakvu odgovornost za tragične događaje u Siriji i neće snositi posledice odluka koje su doneli drugi - naveo je on na Tviteru, prenosi Rojters.

Migranti i izbeglice počeli su da se okupljaju na grčko-turskoj kopnenoj granici pošto je Turska upozorila da će pustiti na hiljade izbeglica koje drži u zemlji od 2016. po sporazumu Ankare i EU, a koji žele da dođu do Evrope.

 

Komentari (6)

Stršljen

28.02.2020 17:24

Uvek tako prolaze budale!!! Englezi, Francuzi, Nemci im uništili zemlju a ispaštaće Bugari, Grci, Srbi, Hrvati, ... i ostala sitna i glupa boranija.

vev

29.02.2020 00:43

@Stršljen - pa imamo li mi te nesrecne zice, svi se zakapijali, samo mi nista...dici ogradu kao Madjari i konacno s zastitimo, ako ih pusimo da ulaze....sudeci po njihovom ponasanju,ovo uskoro nece biti Srbija....jer cemo biti nacionalna manjina, sudeci po tome koliko ih je u Turskoj, a i bice ih jos...zice sto pre ko i sve zemlje oko nas....

zagor

28.02.2020 17:57

Ma udri gamad

ax

28.02.2020 17:57

Samo pucati u meso i kad ih potuku na nekoloko mesta po desetak više neće ići. Kad dođu kod nas na granicu naši "graničari im kažu dobar dan gospodo samo izvolite treba li vam nešto.

Perica

28.02.2020 18:45

Ma ne dozvoliti da ova gamad uđe, jeste li čuli na prvom postu Alahu ekber.Zna se zašto hoće u Evropu.Treba ih zgaziti ko bubašvabe!

ZEC

28.02.2020 20:08

Hitno bombardovati obrezanog, obrazloženje KORONA.