Džefri Epstajn
Tanjug/AP
Džefri Epstajn

Tanjug/AP

Džefri Epstajn, Foto: Tanjug/AP

Epstajnovo ostrvo Litl Sejnt Džejms nalazi se na Devičanskim ostrvima na Karibima. Njegovih 78 jutara nalikuju na pticu u letu.

Glavna rezidencija i kompleks zauzimaju severoistočnu stranu, a par gostionica su na severozapadu i jugoistoku. Međutim, na jugozapadnoj tački nalazi se potpuno drugačija vrsta građevine.

PROČITAJ JOŠ:

Baza zgrade je obojena plavim horizontalnim prugama i drži veliku, žutu kupolu. Ulaz se sastoji od lučnih drvenih vrata sa crnom bravarijom. Na stranama i celoj pozadini nalaze ze veliki prozori.

Prednju stranu okružuju zlatne statue - jedna izgleda ko grčki bog mora Posejdon, a dve ptice se nalaze na krovu. Oko građevine se nalaze palme i terasa sa motivom lavirinta.

Džefri Epstajn

Tanjug/AP

Džefri Epstajn, Foto: Tanjug/AP

Zgrada snažno podseća na hram, iako nije jasno koje vrste.

Epstajn je bio Jevrejin, pa je moguće da je želeo svoju privatnu sinagogu. Međutim, statue bi bile neprikladne u takvom hramu, jer Stari zavet zabranjuje kipove.

Kubična baza i kupola podsećaju na islamsku arhitekturu, ali bi Posejdon bio neobičan izbor za džamiju. Crkva, sa druge strane, obično imaju krstove koji ovde nedostaju.

Jedan trag o tome šta je zapravo građevina pojavio se u nedavno objavljenoj priči "Asošijeted presa" o Epstajnovom životu na ostrvu. U tekstu se navodi da su zaposleni na ostrvu među sobom pričali da je u pitanju muzička soba sa velikim klavirom i akustičnim zidovima.

Iako je ovo objašnjenje donekle uverljivo, jer je Epstajn klasično obučeni pijanista, tekst sugeriše da je to više glasina nego poznata činjenica. U svakom slučaju, nije jasno zašto bi Epstajn postavio muzičku sobu toliko daleko od svih ostalih struktura na ostrvu.

Pojedine karakteristike "hrama" nameću još više pitanja. Kada se "Biznis insajder" konsultovao sa Džejmsom Botom, inženjerom iz Čikaga, on je odmah ukazao na drvena vrata.

Srbiju će zadesiti POSEBNO OPASNA meteorološka pojava! Zaštitite TELO, GLAVU I OČI!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 10.08.2019. 21:28 - 10.08.2019. 23:33 Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na visoke temperature, jer će sve do utorka, 13. avgusta, biti veoma toplo, s najvišim dnevnim temperaturama od 34 do 38 stepeni.

- Stilizovana su poput onih kakva se mogu videti na dvorcima. Napred imaju nešto što liči na ojačavajuću šipku. To je vrlo čudno. Ukoliko želite da sprečite ljude da uđu unutra, šipku ćete postaviti sa unutrašnje strane. Ovde je postavljena spolja, kao da je namenjena za zaključavanje ljudi, da ih spreči da odu - objasnio je on.

Nizbrdo od građevine nalazi se manja struktura ili ulaz. Ona bi teoretski mogla da ponudi drugi način ulaska i izlaska iz veće zgrade, što bi značilo da postoji tajni podzemni ulaz.

Ovaj scenario je prihvaćen među onlajn teoretičarima zavere koji veruju da je Epstajn podigao ovu zgradu kao skrovište za zlostavljanje dece. Mnogi su prihvatili hipotezu da manja struktura skriva osovinu lifta do podzemnih odaja za zlostavljanje.

Bot objašnjava da manja struktura više deluje kao cisterna za skladištenje vode ili mala kućica za držanje opreme za održavanje imanja.

On je dodao da je tajni lift moguća opcija, ali da bi se osoba koja želi da sakrije svoje aktivnosti pre odlučila za tajne stepenice, jer liftovi zahtevaju godišnje održavanje.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

Fodor

11.08.2019 09:08

Opozicija se bavi sama sobom.