Mušterije su mesecima sumnjale, a onda je mesar razotkriven: "Svesno je varao starije kupce koji nemaju velika primanja"

Velika prevara mesara došla je i do medija

Meso
Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Mesar Metju Batler iz Velike Britanije osuđen je nedavno na novčanu kaznu i 200 sati komunalnog rada nakon što je dokazano da je mesecima varao svoje mušterije.

Metju je, naime, mesecima ispod svoje vage stavljao kovanice i tako prividno povećavao količinu mesa koje bi izvagao. Otkriven je nakon što su mušterije, primetivši prevaru, prijavile slučaj. Tajni kupac je otišao i primetio da, po pravilu, uvek fali oko 50 grama mesa.

Mesar je završio na sudu, gde se branio izjavom da je "eksperimentisao sa vagom jer je pala na pod za vreme pljačke koja se nedavno dogodila". Sud je to odbacio i dodelio mu kaznu od 1,800 funti i 200 sati društveno-korisnog rada kako bi nadoknadio štetu koju je prouzrokovao kupcima.

- Ovo je bio svestan i nameran čin varanja usmeren na ranjive i starije kupce koji često nemaju velika primanja. Ako bi osoba uzela više od jednog komada mesa, dobit od prevare po samo jednom kupcu bila bi nešto više od funte - kaže Gari Peri iz regulatornog tela koje se u Velikoj Britaniji bavi ovakvim prevarama.

Povezane vesti

 • Korisnik: Luna
  27/02/2021 - 19:07
  Ovako varaju u Amanovim prodavnicama.Svaki dan 20gr na suhomesnatim proizvodima.Pozalis se poslovodji svi te napadnu,pozoves inspekciju niko ne reaguje.I dan danas uzimaju tih 20gr to svi znaju
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi