"Most dići u vazduh, ruskoj floti prirediti Perl Harbor"
alo.rs
Krimski most
Krimski most, Foto: Printscreen/Youtube

Kijevske vlasti bi trebalo da razviju strategiju vojnog oslobađanja Krima i Donbasa i prirede Rusiji novi Perl Harbor, smatra ukrajinski politikolog, doktor socijalne ekonomije Zinovij Svereda.

On je za televiziju „Prjamoj“ izjavio da „normandijski format“ navodno nikuda nije odveo i da su Nemačka i Francuska više puta na pregovorima zauzimale dvosmislen stav, te da je neophodno uključiti SAD i Veliku Britaniju i dijalog o Ukrajini.

„Osim toga, hteli mi to ili ne, Ukrajina mora da ima sopstvenu strategiju napada. Moramo da se pomaknemo, udaljimo od strategije odbrane i zagledanja u oči partnera“, smatra Svereda.

Među konkretnim merama on predlaže da se Krimski most digne u vazduh i da se ruskoj floti priredi „novi Perl Harbor“.

„Prava odbrana je patriotska svest, odbijanje naroda da se preda pod bilo kakvim uslovima, obnavljanje svoje vojske, pa čak i stvaranje svojih kosmičkih snaga“, izjavio je politikolog.

Kako je rekao, Ukrajina na taj način može da se poredi sa naprednim zemljama po pitanju zaštite svojih interesa i tada će je Velika Britanija i Sjedinjene Američke Države tretirati kao partnera.

Podsećamo, ovo nije prva ambiciozna izjava koju su izneli ukrajinski eksperti i vojnici.

Ranije je bivši sekretar Saveta za nacionalnu bezbednost i odbranu Ukrajine i šef partije Evropska solidarnost Aleksandar Turčinov izjavio da krstareće rakete R-360 sistema „Neptun“ navodno mogu za nekoliko minuta da unište ruske brodove u Crnom i Azovskom moru, kao i Krimski most. On je rekao i da je spreman na to da lično juriša na Krim, ukoliko predsednik Vladimir Zelenski donese odluku da napadne poluostrvo.

Vojni ekspert Mihail Žirohov takođe je izjavio da „Neptun“ može da „dobaci“ do ruskih brodova u Novorosijsku.

Pročitajte još:

Komentari (2)

zoombi lobanja

22.12.2020 10:05

Dokaz : "pamet" NIJE u titulama i godinama već u GLAVI... Doduše, bio je Perl Harbor ali je BILA posle Hirošima, Nagasaki... SLATKA PAMETI...!!!

Perica

22.12.2020 10:52

Mora da se šalite? Ovi ili su ludi ili im je korona popila mozak. Kakvi su da im nije krima i donbasa priznali bi Kosovo ekspresno.