Federika Mogerini
Tanjug/AP
Federika Mogerini

Tanjug/AP

Federika Mogerini, Foto: Tanjug/AP

"Kako bi učinili rat nemogućim na našem kontinetu, potrebno je da ujedinimo Evropu uvodeći Balkan u EU ”, poručila je Mogerinijeva.

Ona je u govoru o "Ulozi EU kao globalnog igrača” na Univerzitetu Okford naglasila da će Evropa biti jaka globalna sila samo ako završi posao na stabilizaciji sopstvenog kontinenta i ako učini da se rat više nikad ne dogodi u Evropi.

PROČITAJ JOŠ:

To će se, prema njenim rečim, postići jedino ako se kontinent ujedini odnosno i Zapadni Balkan postane deo Unije.

Federika Mogerini

Tanjug/AP

Federika Mogerini, Foto: Tanjug/AP

”Poslednjih godina imali smo značajne korake, počev od sporazuma između Grčke i Severne Makedonije, a važan napredak je i pored teških prepreka , postignut u dijalogu Beograda i Prištine”, navela je Federika Mogerini.

Ona je ocenila da su svih šest partnera u regionu sproveli ključne reforme, a da su lideri i narodi sa Zapadnog Balkana postali svesni važnosti međusobne saradnje.

Otkrivamo detalje sednice u Interpolu! Haradinaj se uplašio totalnog debakla, pa povukao neočekivan potez!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 15.10.2019. 15:45 - 15.10.2019. 15:52 Shvatili da će biti poraženi! Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović Daans je Ambasadi Srbije u Parizu dostavljena nota, kojom Ramuš Haradinaj povlači zahtev za prijem Kosova u Interpol. Kako saznajemo iz diplomatskih izvora, Priština je bukvalno povukla zahtev sat vremena pre početka sednice Generalne skupštine Interpola.

"Da bi konsolidovali napredak na Balkanu sada je vreme da otvorimo pristupne pregovore sa Severnom Makedonijom i Albanijom. Nadam se da će naši lideri doneti pravu odluku u narednim danima”, zaključila je Mogerinijeva.

BONUS VIDEO: