Lukas i Zoi
Facebook printscreen
Lukas i Zoi

Facebook printscreen

Lukas i Zoi, Foto: Facebook printscreen

Tinejdžerka Zoi iz Sidneja ispričala je potresnu ljubavnu priču o tome kako je izgubila voljenog dečka Lukasa koji je imao samo 18 godina kada je izgubio bitku sa kancerom. Mladić je preminuo samo četiri nedelje nakon dijagnoze prema kojoj mu je ostalo još šest meseci života.

- Nisam mogla da poverujem da smo imali samo još jedan mesec, a trebalo je da imamo šest. Da ne pominjem što je trebalo da ostarimo zajedno - rekla je Zoi.

Devojka je ispričala da se svakog dana molila za čudo od kada je uspostavljena dijagnoza. Nikada nije verovala da bi Lukas mogao da izgubi ovu borbu sa kancerom, borbu za sopstveni život.

- Bili smo toliko zaljubljeni i tako srećni zajedno. Nikada nije trebalo da se desi bilo šta što bi to moglo da nam oduzme - rekla je Zoi.

Lukasu je prvo dijagnostifikovan rak u desnoj nozi. Nakon nekoliko operacija, odlučeno je da je amputacija najbolje rešenje. Dve nedelje nakon amputacije noge, Lukas je bio kod kuće i hodao je na štakama.

Uprkos svemu, bio je odlučan da završi srednju školu i da uradi završne ispite. U decembru 2018. godine, njemu i njegovoj porodici je saopšteno da se rak vratio i da je ovog puta zahvatio pluća.

Lukas i Zoi

Facebook printscreen

Lukas i Zoi, Foto: Facebook printscreen

Lukas je ponovo morao na operaciju i petina pluća mu je uklonjena, ali je rak bio otklonjen. Stvari su krenule nabolje za Lukasa i, nakon što se oporavio od operacije, počeo je da uči da hoda uz pomoć protetičke noge.

- Bila sam toliko ponosna na njega - rekla je Zoi. Ali samo dva meseca kasnije, Lukas je počeo da se žali na bol u grudima.

Meri Kalvert

Facebook printescreen

Ponovo je otišao u bolnicu, a ovog puta tumor je zahvatio kičmu, proširio se ogromnom brzinom i nedelju dana nakon što je utvrđena dijagnoza bio paralizovan od grudi naniže.

Lukas i Zoi

Facebook printscreen

Lukas i Zoi, Foto: Facebook printscreen

Pronađeno je još osam tumora na različitim delovima tela.

- Poslednje što mi je Lukas rekao bilo je da me voli. Zaspala sam pored njega i kada sam se probudila, shvatila sam da ne diše - ispričala je Zoi i dodala kako je bio hrabar i borio se, ali je ona znala da je bio umoran od svega i da je jednostavno došlo vreme da on bude na boljem mestu.

pas besan pas lutalica napad

Profimedia