Sonja
Twitter printscreen
Sonja

Twitter printscreen

Sonja, Foto: Twitter printscreen

Devojčica je u napadu medveda u središtu sela Jodva u ruskoj republici Komi zadobila zastrašujuće povrede vrata, lica i glave. Njeno su unakaženo telo prvo su pronašli lokalni tinejdžeri, koji je nisu prepoznali, kao ni njen otac Sergej Černigov koji je krenuo u potragu za ćerkom koja je otišla u radnju po sok i čokoladu, ali se nije vratila.

Pročitajte još:

"Nisam želeo da verujem da je to moja ćerka, pred mojim očima", rekao je njen otac.

"Lice joj je bilo unakaženo i bilo ju je nemoguće prepoznati. Bila je odevena kao i sve ostale devojke, samo joj je jakna bila prepoznatljiva. Sve je bilo jasno kad sam nazvao njen broj mobilnog telefona i on je zazvonio u džepu njene jakne", dodao je on.

Spomenuto selo je poslednjih nedelja pod opsadom medvjeda i vukova. Meštani su jako uplašeni, izveštava lokalni list. Smatra se da je devojku medved napao tražeći hranu po smeću kada ga je devojčica iznenadila negde oko 21:45, u trenutku dok je još bilo dnevne svetlosti.

Medved

Profimedia

Medved, Foto: Profimedia

Zbog ovog događaja je otvoreno kriminalističko istraživanje, kako bi se utvrdilo jesu li lokalni zvaničnici preduzeli sve što je bilo potrebno kako bi odvratili divle životinje iz sela, a koje se nalazi na udaljenosti većoj od 230 kilometara od regionalnog glavnog grada. Vukovi i medvedi godinama dolaze u selo, a zimi jedu i lokalne pse.

Očekuje se da će nakon ovog lovci dobiti odobrenje za ubijanje lokalnih medveda. Ubijena devojčica Sonja je za dve nedelje trebala da napuni 15 godina.

Bonus video

Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista