Papa Franja
Tanjug/AP

 

Papa Franja

Tanjug/AP

Papa Franja, Foto: Tanjug/AP

 

Grupa od 19 katoličkih sveštenika i akademika zatražila je od biskupa da papu Franju proglase jeretikom, piše Rojters.

Grupa se ne slaže sa papom po pitanju pričešća, razvoda, verske raznolikosti, itd.

HRVATSKI VERNICI PANIČNO BEŽALI IZ CRKVE Muškarac upao na misu i počeo da viče "Takbir", a onda je krenulo ludilo!

Kako navodi Rojters, među najistaknutijim članovima grupe je Ejdan Nikols, 70-godišnji britanski sveštenik, jedan od najpriznatijih teologa.

 

"Ovu meru preduzimamo kao krajnji način da se izborimo protiv štete koju su reči i dela pape Franje načinila u prethodnih nekoliko godina, a koje su dovele do jedne od najvećih kriza u istoriji katoličke crkve", navodi se u otvorenom pismu koju je objavila grupa.

ZLOČIN TRESE CRKVU Sveštenici uhapšeni zbog silovanja dece, izneti detalji!

Franju optužuju da je "omekšao" stav crkve po mnogim pitanjima. Ističu da nije dovoljno govorio protiv abortusa i da je previše prihatao homoseksualce, protestante i muslimane.

SVEŠTENIK JE USTAO I POČEO DA SE NABIJA NA MENE: Časna sestra otkrila najmračniju tajnu crkve, zbog njene priče o ZLOSTAVLJANJU svi drhte

U pismu se takođe navodi zahtev da se Franja proglasi jeretikom.

Portparol Vatikana nije želeo da komentariše pismo.

Komentari (2)

slađa

01.05.2019 15:56

Papa Franja se obraća i svetu i Bogu, a ne samo katoličkoj crkvi. To ga ne čini jeretikom. Lako je proizvesti stradanja, lična i masovna. Lako je osuđivati. Treba sve to sprečiti, posledice sanirati i prepisati dobre duhovne lekove.

Marija

01.05.2019 19:40

Mislim da Papa Franja pokusava da uvede red, ALI dugo godina to niko nije radilo pa se NAKUPILO svega,To vam je tako i u drugim oblastima,ZELIM MU ISTRAJNOST I NEKA MU JE DRAGI BOG U POMOCI,