Žena plač tužna stres plakanje tragedija
Shutterstock
Žena plač tužna stres plakanje tragedija

Shutterstock

Žena plač tužna stres plakanje tragedija, Foto: Shutterstock

 Seks robinja koju su mučili pripadnici Islamske države udala se za ljubav svog života, a on joj je pomogao da opet postane ona stara. Otkriva Dejli mejl.

Farida objašnjava, kako joj je najlepši trenutak u životu bio onaj kada je izgovorila sudbonosno da.

"Mnogo sam ponosan na nju. Ona je pravi borac. Sada planiramo zajedničku budućnost, a ona nikada neće morati da razmišlja o tome da će ostati sama", govori njen suprug.

Farida je imala samo 16 godina kada je maštala da postane profesorka matematike, negde u Severnom Iraku, kada su njeno selo okupirali Islamisti 2014. godine.

Nakon što je saznala da joj je otac ubijen, oteta je i odvedena je u Siriju, gde su je pripadnici Islamske države brutalno silovali i tukli četiri meseca.

Pročitajte još:

Nakon što je nekako uspela da pobegne, iz "kandži" svojih silovatelja, pokušavala je da se ubije nekoliko puta. Nakon višemesečnog mučenja ostala je privremeno slepa i nije mogla da hoda. Zatim je pronašla Nazana i zajedno su uspeli da svoje živote pretvore u nešto lepo i da krenu ispočetka.

Ali, čak i nakon toliko godina, ona ima napade panike kad god se seti nemilih događaja koje je proživela.

Kako bi pomogla drugim ženama da prevaziđu bol i sramotu koju su doživele u zarobljeništvu, napisala je knjigu pod nazivom "Žene koje su pobedile Islamsku državu"

Ona je jedna od 7000 žena koje su bile seks robinje. Izgubila je tatu i brata u brutanom pohodu Islamista.

Sada je srećna sa Nazanom i kaže da možda ne bi ovoliko uživala u njihovoj ljubavi da nije pretrpela torturu od strane pripadnika Islamske države. 

Na venčanju je bila nasmejana, uživajući u svakom trenutku. Nastaviće da pomaže ženama i devojkama širom sveta koje su doživele što i ona.

 

 

 

Komentari (2)

TANJA

02.10.2018 17:15

Jadna,neduzna zena.Ovaj covek ima dobru dusu cim je nju ozenio.Ipak su psihicke traume kod nje neminovne.I ne moze svaki muskarac da prihavati da su mu zenu silivali mnogo puta...Hrabar je i dobar ovaj covek,sto je nju ozenio.

TANJA

02.10.2018 21:58

Dobar je covek,koji je ovu zenu ozenio.Retki su takvi muskarci.