Medvedev i Obama
Profimedia
Medvedev i Obama

Profimedia

Medvedev i Obama, Foto: Profimedia

Medvedev je to objavio na Tviteru, a poruku je završio epitafom "R.I.P. (počivaj u miru)", prenela je agencija Tass.

"Veoma je tužno što Obamina administracija, koja je započela mandat naporima da obnovi saradnju, završava mandat antiruskom agonijom. R.I.P.", naveo je Medvedev u tvitu.

SAD su juče kao odgovor na navodno mešanje Rusije u predsedničke izbore u Americi uvele niz oštrih sankcija Moskvi koje uključuju proterivanje 35 ruskih diplomata i zatvaranje dva objekta.

 

"Naredio sam preduzimanje više akcija kao odgovor na agresivno zastrašivanje ruske vlade prema američkim zvaničnicima i sajber operacije čija meta su bili američki izbori", rekao je američki predsednik Barak Obama, prenosi AFP.

Ove akcije, kako je naveo, nisu ceo odgovor SAD na "agresivne aktivnosti Rusije", prenosi Rojters.

"Nastavićemo da preduzimamo različite akcije u vreme i mesto koje izaberemo, a neke od njih neće biti objavljene", dodao je.

Američki zvaničnik koji je želeo da ostane anoniman rekao je američkoj agenciji da je ruskim diplomatama dato 72 sata da napuste SAD.

Komentari (9)

aca021

30.12.2016 11:11

E to je covek koji je dobio Nobelovu nagradu za mir, kakva besmislica.

pop

31.12.2016 02:53

@aca021 - Pa i Diplomisav je dobio diplomu ,kakva je to tek besmislica ,Obamina Nobelova nagrada nas ne dotice ALI BOGAMI TOMINI LOPOVLUCI I ODLUKE I TE KAKAO

XXL

30.12.2016 11:34

Kada je postao prvi tamnoputi predsednik USA Obama je ulivao ostatku sveta nadu, a sada odlazi k'o poslednji iz kafane - izbacuju ga konobari.

Jo

30.12.2016 13:59

Kako javlja americki NPR ameicka vlada se DOKAZANO unseals u izbore drugih suverenih zemalja 88 puta u zadnjih 20 godina.....od toga vise od pola sa katastrofalnim rezultatom po te zemlje....ali dvostruki arsini amerikanaca nisu nista novo....pa njihov ambasador u srbiji je izjavio da ameriku zanima SAMO I samo amerika....ovo jesamo jos jedan dokaz za tu tvrdnju....amerika nema prijatelje...samo partnere dok od njih ima koristi..njih ne zanima proslost samo buducnost, lojalnost im je strana rec

Lokum

30.12.2016 15:30

Sve ovo šta radi Američka administracija a Obama odobrava..pokazuje da je došao kraj Američkoj hegamoniji,,Bijes,,zlo i egoizam svih ovih dvije godine je Obmana pokazao,prema Rusiji pokušavajući da svojom gubitničkom politikom isprovocira Putina koji; mirnom mudrom politikom obara sa nogu polako ali sigurno Svetskog policajca!!Bravo za Putina,koji je pokazao kako treba da se vodi politika a pogotovo poštovanjem međunarodnog prava!!Ukrajinu su Obmana kao i Gruziju doveli obećanjima do raspada:

Braca

30.12.2016 17:44

Obama je dobio Nobelovu nagradu za doprinos miru koji će napraviti za vreme svog mandata, što će reći bio je plaćen u napred za nešto što nije izvršio čak šta više! Iz "dobro" obaveštenih izvora saznajem da će Švedska akademija nauka tražiti da im se vrate uludo bačene pare sa sve kamatom.

Ratko

31.12.2016 02:50

@Braca - Nobelova nagrada je postala jedna obicna farsa kao i sve ,Bob Dilen nije dosao ni da je podigne koliko ga je bilo sramota jer zna da je nije zasluzio

Zare

30.12.2016 19:04

Ne bih se iznenadio da ovaj od muke ispali neku atomsku bombu na Rusiju samo da što više iskomplikuje Trampov položaj kada bude preuzeo vlast.

Sudija

30.12.2016 23:55

Taj deb*l nikako da shvati da ih americki narod vise nece. Kakvi Rusi, kakvi sajber napadi?