Medlin Meken
prinstskrin
Medlin Meken

prinstskrin

Medlin Meken, Foto: prinstskrin

Potraga je obuhvatila bunare u opštini Vila da Bispo, 20-tak minuta vožnje zapadno od Praja da Luza, naveo je „Dejli mejl“. Portugalska televizija RTP je objavio da su detektivi otkrili „suštinski dokaz“ koji će pokazati da je osumnjičeni, osuđivani pedofil Kristijan Brikner, odgovoran za nestanak devojčice.

Takođe je navedeno da je 43-godišnji Nemac povezan sa drugim slučajem nestanka iz odmarališta Silves u istom regionu.

Prošle nedelje je objavljeno da je Brikner bio uhapšen zbog sumnje da se nepristojno prikazivao deci na igralištu blizu Praja da Luza 2017, dok je bežao od nemačkih vlasti. Portugalska policija se nije zvanično oglasila povodom tih navoda.

Nakon identifikacije Briknera kao osumnjičenog, portugalska policija spremna da pretraži bunare i druga područja u regionu Algarve koja su nemački tužioci označili kao moguća mesta za skrivanje posmrtnih ostataka, navodi „Dejli mejl“.

Pročitajte:

Brikner, osuđivani pedofil rođen u Vircbergu pod imenom Fišer, trenutno je u zatvoru u Nemačkoj gde služi 21 mesec kazne zbog dilovanja droge u nemačkom odmaralištu Sild. Njegovi advokati su podneli zahtev da se on pusti nakon odsluženja dvotrećinske kazne, ali se tužioci plaše da bi on mogao pobeći iz zemlje nakon puštanja iz zatvora.

Brikneru takođe preti druga presuda zbog brutalnog silovanja 72-godišnje Amerikanke u Praja da Luzu 2005. On je uhapšen zbog tog napada krajem 2018, dok je živeo na ulicama Milana, nakon čega je vraćen u Nemačku gde je optužen.

Brikner je preselio iz Nemačke u Portugal 1995, nakon što je odslužio dvogodišnju zatvorsku kaznu zbog zlostavljanja šestogodišnje devojčice u Vircburgu, a početkom ove godine identifikovan je kao glavni osumnjičeni u slučaju Medlin Meken.

Nemačke vlasti pokušavaju i da uđu u trag Briknerovoj bivšoj devojci Nakcije Miftari, koja možda poseduje ključne informacije o nestanku devojčice.

Povezane teme: