Džim Matis
AP/Jacquelyn Martin
Džim Matis

AP/Jacquelyn Martin

Džim Matis, Foto: AP/Jacquelyn Martin

* Penzionisani general Džejms Matis, bivši ministar odbrane odgovorio na Trampove prozivke

* Spomenu lekara, Kentaki fir čiken i golf

* Ponosan što ga je Tramp uporedio sa Meril Strip

Penzionisani general Džejms Matis, bivši ministar odbrane izneo je za vreme jedne svečane večer niz šala na račun Donalda Trampa i na taj način odgovorio mu posle njegovih prozivki da je upravo "Besni pas" nadimak po kome je Matis zapravo i poznat najprecenjeniji general na svetu.

Naime, Tramp se obrušio na svog dojučerašnjeg saradnika posle burnog sastanka sa demokratama oko njegove politike u Siriji.

Matis je priliku za obračun sa Trampom dobio na dobrotvornoj svečanoj večeri, kada se u polušali obrušio na svog bivšeg šefa.

Tramp je išutirao iz Bele kuće krvoločnog generala, a iza svega se krije plan od kojeg se svi plaše!

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 22.12.2018. 08:18 Američki ministar odbrane Džejms Matis odlazi sa te funkcije krajem februara, saopštio je američki predsednik Donald Tramp na Tviteru u četvrtak, nakon čega se oglasio i beskompromisni penzionisani general sa obrazloženjem njegovog odstupanja sa funkcije.

 

- Ja sam svoje mamuze (ordenje) zaradio na bojnom polju, da Donald Tramp kod lekara, rekao je Matis i nastavio da ismejava Trampa

- Mislim da je jedina osoba u vojsci za koju gospodin Trump ne smatra da je precenjena,  je pukovnik Sanders," misleći osnivača Kentaki Fri Čiken. 

 

General koji je komandovao snagama u Iraku, Avganistanu i Siriji rekao je i da prihvata kompliment gospodina Trumpa.

Donald Tramp

AP Photo/Evan Vucci

Donald Tramp, Foto: AP Photo/Evan Vucci

 

Matis je rekao: "Nisam samo precenjen general. Ja sam najveći, 'najcenjeniji na svetu' - počastvovan sam što me to smatra Donald Tramp, jer je Meril Streep nazvao i precenjenom glumicom.

"Tako da pretpostavljam da sam ja Meril Streep generala, i iskreno, to mi zvuči prilično dobro. I morate priznati da smo, između mene i Meril, barem imali nekih pobeda ..."

Tramp oterao još jednog ministra koji mrzi Srbe!

AUTOR: Alo!; D.K. DATUM I VREME: 21.12.2018. 10:01 Američki ministar odbrane Džejms Matis, poznatiji po nadimku Besni Pas, odlazi sa te funkcije krajem februara, saopštio je američki predsednik Donald Tramp na Tviteru. Donald Tramp, Foto: AP/Evan Vucci O Matisovom odlasku spekulisalo se od srede, pošto je Tramp najavio povlačenje američkih snaga iz Sirije uprkos protivljenju američkih saveznika i visokih vojnih zvaničnika, preneo je Tanjug.

 


Mattis je napustio trampovu administraciju prošle godine, a u svom pismu s kojim je najavio ostavku reako je da njegov pogled na svet i  nepomirljiv sa Trampovim.

Rekao je i da je njegovo vreme na bojnom polju bilo "naporan posao", ali tek kada je počeo da radi u Vašingtonu, "shvatio je koliko mu je lako u borbenim zonama.

Mattis je rekao: "Godine, prema vremenu Bele kuće, su oko 9.000 sati" izvršnog vremena ", odnosno 1.800 rupa u golfu."

Mattis podneo je ostavku nakon što je Tramp rekao da namerava povući 2.000 američkih trupa iz Sirije.

BONUS VIDEO: Munjeviti start i izlazak srpskih tenkista