Šineobi
screenshoot/Twitter
Šineobi

screenshoot/Twitter

Šinejd, Foto: screenshoot/Twitter

-Izgleda da je sama sebi oduzela život – izjavio je jedan stariji zvaničnik, dodajući da očekuje da će rezultati autopsije za nekoliko dana to i potvrditi.

 

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on Feb 10, 2018 at 3:47pm PST

Šinejd, iz Port Makvorija sa severa Novog Južnog Velsa, radila je kao član posade na superjahti "Majanska kraljica IV" oko četiri meseca. Ova jahta je u vlasništvu meksičkog biznismena Alberta Bajleresa, koji se nalazi na čelu druge najveće rudarske kompanije u toj zemlji, a čije se bogatstvo se procenjuje na 9,6 milijardi dolara.

 

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on Jul 28, 2018 at 5:06am PDT

Svega dve nedelje pred smrt, mlada manekenka je objavila neobičan, šifrirani post na "Instagramu".

 

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on Jul 12, 2018 at 9:13pm PDT

- Glava mi je danas svuda. Vratite me nazad tamo gde mi jedina misao nije bila otvaranje moje lobanje - navela je ona, pored fotografije na kojoj pozira na kvad motoru.

 

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on Aug 9, 2018 at 10:09pm PDT

Grčka policija otvorila je istragu ubistva nakon što je pronađeno telo manekenke. Kako je preneo "San", milijarder Bajleres ostavio je svoju jahtu dugu 92 metra ukotvljenu kod ostrva Kefalonija u četvrtak, a Šinejd je zajedno sa ostalim članovima posade ostala na plovilu.

 

A post shared by Salt Bby ? (@sineadmcnamara) on Mar 20, 2018 at 3:23am PDT

Jahta ne može napustiti vode Kefalonije dok se ne okonča istraga. Australijske vlasti ponudile su podršku porodici manekenke, a Šinejdin brat Džejk Meknamara izrazio je svoju tugu preko društvenih medija.

- Primio sam najgore vesti u svom životu, da je umrla Šinejd - napisao je on.

Porodica i prijatelji manekenke, koja na "Instagramu" ima 14.000 pratilaca, otkrili su da je Šinejd "vozila džet-ski najlepšim, tirkiznim vodama Mediterana" nekoliko dana pre smrti. Samo četiri dana pre smrti Šinejd je na "Fejsbuku" čestitala sestri rođendan i napisala da jedva čeka da se vide za pet dana.

Veruje se da je Šinejd pre oko pet godina preselila iz Port Makarija u Sidnej.